druzil napisał(a):
Gra ktos z was assasinem ?
Mam 16 level i w porownaniu do innych klas to straszliwe posysa.
2 moby tego samego levelu co ja i praktycznie 100% wipe.
Nie wiem czy to juz tak do konca bedzie czy moze dostaje powera na wyzszych levelach.
Nie grałem Asim ale generalnie u każdej klasy co każdorazowe odwiedziny u trenera dostaje się co najmniej jeden nowy skill, który nieraz całkowicie zmienia gameplay klasy a w najgorszym wypadku wprowadza do niego nowy element, więc myślę, że naprawdę trudno będzie ocenić obiektywnie którąkolwiek klasę przed osiągnięciem max levelu.
Znajomy ma asiego na 30+ lvl i narzeka właśnie na jego dość słabą wytrzymałość. Ludzie jednak narzekają pod tym względem też na gladiatora który nosi plate armor i ma dość sporo HP. Nie ma się co oszukiwać - solowanie w tej grze jest dość ciężkie dla każdej klasy która nie może się healować. Najłatwiej ma chyba kleryk, który jest takim wannabe paladynem i spiritmaster, za którego walczy summon. Następni w kolejności byliby chyba ranger i sorc, ze względu na możliwość kitowania i gdzieś tam pomiędzy nimi chanter.
Ale nie ma się co oszukiwać, to nie jest gra do solo. Już nawet dwie osoby robią sporą różnicę w stosunku do samotnej gry. Templar z klerykiem potrafi trzymać na sobie nawet 6-7 mobów tego samego levelu (pod warunkiem, że nie nukują magią), a duo assasin + gladiator potrafią zabić mobka w 4 sekundy, więc za dużo krzywdy im nie zdąży zrobić