Huckster napisał(a):
A ty Zjawcia jak oceniasz WoWa?
zaraz rzuci sie na mnie cała zgraja ale powiem ze w WoWa gra mi znacznie latwiej i przyjemniej niz w finala - mowie o samej grze, nie o community, mam w tej chwili 75 level zrobiony w niecale 3 miesiace - nie expilam w tradycyjnym znaczeniu tego slowa - caly exp pochodzi tylko i wylacznie z questow i zabijania mobow na questowe itemy - typowy grind? moze ale nie trzeba zbierac party czy czekac godiznami na inivite, max level mozna zrobic solo na samych questach bez wiekszego wysilku
grafika - na dobrym kompie przy max detalach i efektach jest naprawde rewelacyjna - na poczatku mialam mieszane uczucia co do tej "rysunkowe cukierkowej" grafiki ale o wiele przyjemniej gra sie w roznorodnych kolorowych lokacjach niz w szaro-zielono-burych odcieniach
grywalnosc -gra sie latwo i przyjemnie
ciekawe sa niektore "daily" questy na wyzszych levelach - np latanie na smoku i zabijanie wrogich smokow
no i glowna zaleta questow - exp kasa rewardy - equip jaki mozna dostac z questow niejednokrotnie sluzy az do end game, czesto tylko armor sety z mega bossow czy armory za punkty z battlegroudow sa lepsze
no i najwazniejsze - zero problemow z kasa - zwykle smieci dropujace z mobow ktore zabija sie przy okazji robienia questow moga okazac sie kopalnia kasy - mam na mysli nie green czy nawet blue itemy ktore moga dropnac z kazdego moba ale zwykle "szare" smieci ktore czasem sa warte po kilka goldow u npca
wiem ze niektorym w WoW brakowalo "mocnych" mobow ale od tego sa "elite" moby i instancje - raidy i heroic mode
najwieksza zaleta WoWa dla mnie jak na razie - gram i robie co chce i kiedy chce, koniec z umawianiem sie na party/eventy i czekanie w nieskonczonosc az sie ludzie zbiora >.<
co do instancji - na razie robilam tylko pare ze znajomymi kiedy mielismy ochote, o instancjach 10-25 i raidach na razie nie mysle - mdli mnie na sama mysl o scheduled eventach