Kassei napisał(a):
A tutaj -
CLICK - oficjalne ogłoszenie z 15 kwietnia. Jeśli je dobrze rozumiem, to zawiesili już omfg 62250 kont. Liczba porażająca, bo to w sumie tak jakby zamknąć część serwerów
Tego się obawiałem. Znów jak to w L2 BOTy zaleją świat i zepsują cały fun z gry
Escaflone napisał(a):
W jaki sposób boot psują ci zabawę?
W jaki sposób?
Ano w taki:
1. Zabierają spoty.
2. Jest więcej gold/Adena sellerów.
3. Rozchwiana gospodarka.
4. Nie liczy się skill gracza i czas oddany grze, a grubość portfela.
5. Tylko nie mówcie że ja mogę być uczciwy i nie kupować golda, bo zawsze się znajdzie kilku takich co kupi super itemy, potem ownuje wszystko i mówi że ja jestem noob. Wkurza to normalnych graczy.
6. Boty burzą balans postaci pomiędzy tych graczy co grają uczciwie a cheaterów i e-buyerów którzy zawsze będą lepsi.
7. Jest to amorlane, bo już w grach komputerowych płazem ludziom uchodzi, co tu ukrywać, oszustwo i łamanie prawa (EULA). A potem niewiele brakuje aby te zasady gracze wpajali w życie w realnym świecie. Bezkarność stwarza poczucie bezpieczeństwa w niecnych czynach i niejako daje przyzwolenie na łamanie prawa. A potem się dziwimy że jest tyle oszustów na świecie, szczególnie przekręty w polityce. Skądś się bierze taka mentalność.
8. Świadomość że jest dużo oszustów odstrasza wiele potencjalnych i uczciwych graczy, którzy zrezygnują z gry i nie dadzą zarobić twórcy ani centa.
Pewno bym znalazł jeszcze kilka innych powodów.
A AION mógł być tak fajną grą
Choć mam jeszcze nadzieję, że do premiery EU coś z tym zrobią i będą boterstwo i cheaterstwo tępić niemiłosiernie.