Cytuj:
]Nie patrz na katy widzenia i inne gowno ktore Ci ludzie beda wmawiac. Jezeli chcesz ten monitor przeznaczyc na WoWa, to idealnie na przeciwko jak go postawisz zadne katy widzenia Ci nie sa potrzebne.
Huehuehueheueuehue, rozwaliles mnie. Na panormach >23'' w gore, niskie katy daja sie odczuc, nawet jak siedzisz na wprost. Jesli odleglosc jest okolo 70cm to, nie jestes w stanie idealnie ogranac wzroskiem calej powierzchni ekranu i po bokach zaczyna wystepowac zmiana kolorow. To jest w poziomie.
W pionie coz zalezy, czasami lepiej czasami gorzej, ale praktycznie zawsze beda przeklamania od pewnego momentu szczegolnie nizej.
Inna sprawa, ze mozna sie:
a) do tego przyzwyczaic i jak sie siedzi z grubsza na wprost, to w grach i filmach sie na to jakiejs wielkiej uwagi nie zwraca
b) Mozna grac w okienku jak kogos to bardzo denerwuje ;p
Co do ilosci FPS.
Ja mam SyncMaster 2343BW (2048x1152 16:9) i na GeForce 9600 w WoW jest srednio 50FPS(bez ffsa), nie ma szaleństw, ale spokojnie da sie grac.
W EVE na max tez da sie grac, w zasadzie to dziala subiektywnie nawet lepiej niz wow.. Niestety w obydwu grach musi byc ustawiona natywna rodzialka, bo z niezrozumialych przyczyn (!?), skalowanie czcionek jest strasznie slabe.. I nie jest to wina monitora, bo Windows czy innych grach czcionki skaluja sie ladnie nawet do 1440x900 (mala plamka ftw).
Co prawda jakbym mial dosc srodkow to na 100% bym kupil 2560x1600, no ale coz -;-.