kozas15 napisał(a):
alonzo napisał(a):
Witam
Orientuje sie ktos moze na jaki zawod jest teraz najwieksze zapotrzebowanie? W tym roku pisalem mature i musze dokonac wyboru na jakie uczelnie chce zlozyc papiery
Po prostu mowiac chodzi mi o robote ktora latwo dostane po zakonczeniu studiow (oczywiscie w miare dobra) xD
Na necie nic nie moglem znalesc wiec zwracam sie o pomoc tutaj ^^
No ale chyba bierzesz pod uwage jakies kierunki, bo po co pytac sie na co pojsc, dostaniesz odpowiedz ze na matematyke, a na maturze zdawales wos i przedmiotow scislych nie trawisz.
Sam tez mam problem z wyborem studiow, ale najbardziej pod uwage biore uniwersytet ekonomiczny w Poznaniu, tyle ze zastanawiam sie nad konkretnym kierunkiem. Duzo osob wlasnie mowi zeby pojsc na inzyniere i wszystko co z tym zwiazane, bo rzeczywiscie specjalisci w tych dziedzinach sa potrzebni. Mnie to nie kreci i mam jedynie nadzieje ze na roznych masci bankowcow i ksiegowych bedzie tez jakies zapotrzebowanie
zapotrzebowanie jest, ale wiekszosc stanowisk w banku nie rozni sie za bardzo od podobnych w salonach operatorw gsm, czy jakichs innych firm - generalnie obslugujesz klienta korzystajac z tego co Ci wpoili na szkoleniach korporacyjnych - syf nie robota imho.
znam pare osob pracujacych w bankach, i zadna nie jest po AE.