U mnie w kafejce internetowej XboX Elite chodzi do dzis bez wizyty w serwisie a PS3 rozwalilo sie przez porysowana plyte z GTA 4 i musialo odwiedzic serwis. Skonczylo sie na wymianie Plyty glownej.
NO ale mareczek wie lepiej... w koncu to jego pierwsza konsolka... musi byc zajebista bo by sie powiesil.
No i po raz kolejny poprosze o cytowanie ZRODLA. Pewnie bezskutecznie bo w koncu to Mareczek karmil nas tutaj newsami o skonczonym w 100% GT5 (heherehe...) i premierze FF13 w tym roku na jesien posilkujac sie jakims zapyzialym Sklepikiem internetowym.
Podsumowujac... Chuja warte sa twoje "newsy" tak samo jak i cala twoja wiedza o grach na konsole i o samych konsolach co zastalo ci juz udowadnione w tym temacie i nie tylko XXX razy.
Podsumowujac x 2 jestes bucem jakich malo i 500 razy wole wymienic poglady na temat gier z Mendolem chociaz nasze poglady roznia sie wlasciwie calkowicie niz z takim ignorantem jak Mareczek ktory kupil sobie PS3 i napierdala newsami jakby pozjadal wszystkie rozumy na swiecie. Weak jak chuj jak to mowia.
Zeby nie byc gorszy niz forumowy klaun od konsol aka Mareczek tez jebne newsem ktory znakomicie odzwierciedla sytuacje na rynku i napawa mnie nadzieja ze jednak ludzie nie lykaja jak kretyni wszystkiego z napisem "SONY". Na szczescie.
Kod:
Koncern Sony opublikował swoje wyniki finansowe za okres kwiecień-czerwiec 2009 r. Poza wykazaniem straty netto na poziomie 390 mln dolarów firma podała też statystyki sprzedaży swoich produktów. Sprzęt, który najbardziej nas interesuje – konsole marki PlayStation, w znacznym stopniu przyczynił się do nieciekawej sytuacji japońskiego giganta.
W ciągu trzech rozpatrywanych miesięcy PlayStation 3 rozeszło się na całym świecie w liczbie 1,1 mln egzemplarzy. To o pół miliona mniej niż jeszcze rok temu i o 100 tys. mniej, niż w analogicznym okresie wyniosła sprzedaż Xboksa 360. Jeszcze bardziej niepokojące okazały się wyniki osiągnięte przez PSP. Handheld Sony znalazł tylko 1,3 mln nabywców, czyli aż o 2,4 mln (65%) mniej niż w okresie kwiecień-czerwiec 2008.
Spośród konsol PlayStation najlepiej sprzedawało się ostatnio... PS2. Najpopularniejsza platforma w historii Sony zanotowała 100-tysięczny wzrost sprzedaży i ostatecznie osiągnęła pułap 1,6 mln sztuk w rękach zadowolonych klientów.
Nie przełożyło się to niestety na zainteresowanie grami na PS2 – ich sprzedaż spadła z 19,3 mln w kwartale roku ubiegłego do 8,5 mln obecnie. Także PlayStation 3 nie może pochwalić się sukcesami w zachęcaniu nabywców do kupna rozrywkowych produktów (spadek sprzedaży gier o 35%, z 22,8 mln sztuk do 14,8 mln). W obliczu tych danych kwartalna sprzedaż tylko 8,3 mln pozycji na PSP (czyli 3,5 mln mniej niż rok temu i o 200 tys. mniej niż obecnie na PS2) nie robi już wielkiego wrażenia.
Dywizja Sony, która zajmuje się sprzedażą PlayStation oraz m.in. komputerów VAIO, wygenerowała o 37,4% mniejsze obroty niż rok temu (na poziomie 2,6 mld dolarów), głównie z powodu spadku sprzedaży gier i wymienionych wyżej notebooków. Mając na uwadze problemy również w innych segmentach (m.in. telewizorów Bravia), analitycy Sony prognozują, że do końca roku fiskalnego (wypadającego 31 marca 2010 r.), koncern może zanotować straty operacyjne na poziomie 1,16 mld dolarów, co postawi go w niewygodnej sytuacji wobec konfrontacji z Samsungiem i Panasonic. Na razie prezes Sony, Howard Stringer, zdecydował o zamknięciu ośmiu fabryk firmy oraz redukcji etatów o 16 tys. stanowisk na całym świecie.
Source -
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=47619
Jak ktos chce to napewno znajdzie glebsze zrodlo jakby mu GOL nie odpowiadal.
Ten news w 100% obrazuje jak zajebiscie sprzedaje sie wasza super konsola i gry na nia. I jest to w 100% skutkiem zajebiscie chujowej od poczatku polityki Sony - niczego wiecej. SPrawdzaja sie moje skromne przewidywania i sorki ale nigdy nie doczekamy sie "roku PS3" - poprostu sprzet jest za bardzo lipny - nawet jesli kiedykolwiek sie "rozkreci" to na horyzoncie bedziej uz nowa generacja sprzetu. Takie wyniki finansowe bardzo szybko "zweryfikuja" pierwotny 10letni plan Sony. Kto mial kupic PS3 i jakiekolwiek gry na nia to juz kupil a i tak 75% ludkow kupilo ja jako najtanszy odtwarzacz BluRay na rynku o czy m swiadzczy min sprzedaz gier. W tym momencie stacjonarne BluRay kosztuje 500 PLN a PS3 1,5k wiec..... heherehe.
Jedyne co moze na serio pomoc w tym momencie tej konsoli to bardzo szybka premiera GT5, GOW3 i FF13 zanim reszta ludzie nie wkurwi sie calkowicie na przesuwane w nieskonczonosc premiery plus PIRATY. Tak dobrze czytacie... PIRATY. Plus obnizka cen konsoli bo juz rok temu jej cena byla dosc nieadekwatna do mozliwosci oferowanych przez sprzet.
Smiem twierdzic ze jako iz w tej generacji Sony jedzie jeszce na fanbojstwie i popularnosci marki PlayStation to w nastepnej generacji konsol moze dostac bardzo srogi wpierdol od MS i Ninny (ktore i tak robi sobie co chce). I dobrze bo ta firma ma zajebista tendencje do "spoczywania na laurach" i moze te straty czegos ich naucza.
No Mareczku - czekam na odbicie pileczki. PLZ.
PS. Kazdy dokniety tym newsem fanboy PS3 niech mnie nie flamuje chyba ze czuje ze musi. Ten post jest poprostu odpowiedzia na wyciagniete z dupy "newsy" i rewelacje mareczka dotyczace XBOXA360, ktore w 99% sa poprostu bredniami oraz sa proba zachecenia go do MERYTORYCZNEJ dyskusji.
Im waiting. No i czekam na "rok PS3" - juz 3 lata.
PS2. Kazdy ktory zachce mnie flamowac niech zauwazy ze ja nie rozpatruje w tym momencie zagadnienia "mi gra sie dobrze i mam to dupie" bo mnie samemu na PS3 gra sie dobrze bo jest pare fajnych gierek. Staram sie patrzec na sytuacje na rynku z szerszej perspektywy bo mnie to poprostu interesuje. I jesli w takim kierunku potoczy sie konwersacja w tym temacie to jestem gotowy "popolemizowac".
Bo szczerze mowiac temat jest i na czasie i dosc ciekawy ze wzgledu na dosc ostra w tym momencie (czego jeszce 3 lata temu nie mozna bylo powiedziec bo Sony poprostu konkurencji nie mialo) konkurencje oraz wiele faili z OBYDWU (i SONY i MS zeby nie bylo) stron.