Oyci3C napisał(a):
pad - porażka
Pad SONY porazka? Z tego co wiem to MS pad jest porazka, no ale ok.
Trzymanie gałek na padzie od peeski jest po prostu nie wygodne, zdarza się też że palce z nich po prostu spadają przy szybkich zmianach kierunku, w xklocku natomiast umiejscowienie lewej gałki jest wręcz idealne, świetnie jest też wyprofilowana. Kolejnym elementem który mi nie przypadł do gustu to w sumie już historyczne L1/L2/R1/R2, które mają tendencję do nie wciskania się jeżeli się ich nie naciśnie na samym środku, w xklocku natomiast są dwa triggery, które działają również na zasadzie przepustnicy co według mnie jest dużo lepszym rozwiązaniem. W Xklocku w padzie natomiast denerwuje mnie nie do końca dobrze działający d-pad w którym jest problem z precyzją, jak i nie najlepsze umiejscowienie slotu na baterie które przeszkadza w trzymaniu pada jak się ma za duże grabki. W wii natomiast na nunchucku przeszkadza wyprofilowanie obudowy pod gałką, która nie pozwala na płynne ruchy tylko przeskakuje jak na ząbkach, oraz nie najlepsze rozłożenie guzików na wiilocie przez co czasami jest ciężko sięgnąć do 1/2, nie wspominając już o trzymaniu wiilota wycelowanego w telewizor co ostro nadwyręża rękę. (nie wspominając o lagu pomiędzy machnięciem wiilotem a zarejestrowaniem machnięcia przez konsolę, chociaż to podobno rozwiązuje Wii Motion+, którego nie posiadam przez co nie mogę powiedzieć czy to prawda)
Oyci3C napisał(a):
oad times - porażka
Nie napotkalem problemow z load times w ps3 no moze poza GT5P.
Ja spotkałem się z całkiem pokaźną ilością długich loadingów, aczkolwiek możliwe jest to, że było to spowodowane walniętym czytnikiem. Jak mi konsola wróci z serwisu (w czwartek ją dopiero kurier odbierze) to porównam to
Oyci3C napisał(a):
grafika - porażka
Czekaj, jak to tu pisali na board hmm... nigga pls.
Grafika na ps3 jest dużo bardziej ziarnista, a kolory mają nie najlepszy odcień (są po prostu z deczka wyprane i za żółte)
Oyci3C napisał(a):
gry - porażka
Widac lubisz porty z PC lub na PC, ja nie.
Widać nie miałeś co powiedzieć, to palnąłeś takiego ślepaka
Porty portami, ważne że gry są dobre/bardzo dobre/świetne, a właśnie to jest najważniejsze. Nie wszyscy kupują konsolę po to żeby pograć w jeden tytuł (no, na ps3 ja maltretowałem killzone, uncharted, i 3 gundamy bo reszta gier to albo multiplatformy albo gry średnie)
Oyci3C napisał(a):
brak backward-compatibility - porażka
Tia, kompatybilnosc z PS2 to fundament konsoli, ktory SONY wylaczyl (bo pierwsze modele ja wspieraly) i teraz wszyscy gracze cierpia... oh wait, Enhu.
6 razy wymieniałem laser w ps2, 2 razy na gwarancji i 4 razy po niej, na sam koniec konsolę zezłomowałem a zostały mi na nią gry, które swoją drogą były świetne i dużo lepsze od większości tego crapu co wychodzi dzisiaj, więc Tia, kompatybilność z PS2 to fundament konsoli, nawet 360 ma kompatybilność wsteczną (na nie wszystkie tytuły co prawda ale na większość) z wii to samo gdyż odtwarza wszystkie gry z ngc
Oyci3C napisał(a):
patche - porażka
Ktore, gdzie, jakie, od kiedy.
jak popatrzyłem na ich rozmiar to zrozumiałem dla czego w ps3 jest taki duży dysk
Oyci3C napisał(a):
chwalenie się 1080p gdy tylko ~5% gier ją obsługuje - porażka Lepiej miec niz nie miec
360 też ma, nie wspominając już o tym że podobno są 2 tytuły na wii, które lecą w 720p O.o
Oyci3C napisał(a):
Bez kitu pojde dzisiaj i kupie sobie XBOX360 tylko po to zeby zobaczyc o co Wam wszystkim chodzi. Przeciez na ta konsole nawet nie ma porzadnych gier, ktore mnie np. interesuja. Co innego Wii bo tam fun lezy po innej stronie.
srsly.
Be my guest, na x'a jest dużo więcej gier natomiast na wii jest gier jest chyba tylko trochę więcej jak na ps3 za to są to gry-masakry jak Harvest Moon, Battalion Wars czy 1000 reinkarnacja Mario