Gunthar i tu się mylisz ;<
Nie będę wypisywał co jak i dlaczego, ale skoro nie ma tu takiego ograniczenia jak np. w GW (jedno konto, jedna gildia), to granie altami w różnych gildiach nie jest zabronione.
Uszczerbek dla gildii? No niby co takiego? zwłaszcza, że wszyscy i tak wiedzą, że MY to MY ;> Co więcej, mówisz "robienie gildii", a WC wbrew pozorom jako sama gildia na 2E wciąż istnieje. Mamy wszystko to na co zapracowaliśmy, ba byliśmy przed połączeniem w przede dniu stawiania BK.
Ja osobiście nigdy nie uznałem za stosowne trzymać innej postaci niż maina w gildii, bo wprowadza to tylko niepotrzebne zamieszanie itd. I nie czuję żebym w ten sposób kogokolwiek krzywdził.
Przypuszczam, ze każdy lubi czasem sobie pograć "tylko dla siebie" - jeśli wiesz co mam na myśli.
Forum WC - tak jak Zerg pisze, jest otwarte dla wszystkich, choćby z racji tego, że oficjalnie jako tak nie działamy w AoC.
Dalej, sojusz z ruskimi? I co w tym takiego? Czy to kompromitacja? W żadnym wypadku - ruscy, gracze, tak jak i my. Wśród nacjonalistycznych haseł wielu graczy na 2E straciło umiejętność oceny sytuacji.
Dlaczego chcemy (?) się układać z ruską gildią, a nie (wybaczcie, nic do Was osobiście nie mam:) ) Polanami?
W każdym działaniu jest jakiś cel i każde działanie ma swoje skutki.
@Impega
Może i nie było nas zbyt wielu na 2E w WC z Fury, ale jakby nie patrzeć, gdy WC było tworzone na Fury to również dołączyło tam mnóstwo osób i część z nich (choćby ja) jest do dzisiaj aktywnymi członkami tej społeczności.
Ale robiliśmy co mogliśmy żeby trzymać się naszych..hm..tradycji i wychodziło nam to całkiem, całkiem.
Z tym, że w momencie, w którym dostrzegliśmy zagrożenie spowodowane znudzeniem, brakami kadrowymi itp. doszliśmy do wniosku, że może warto dać tym ludziom, którzy nie byli związani z WC wcześniej szansę na zabawę w większej grupie.
Bo po udanym początku też nie chcieliśmy zostać w swoim gronie wraz z kilkudziesięcioma osobami narzekającymi na marazm i stagnację.
Na PVE jest choćby wcześniej wspomniane C9, które ma bardzo niewiele wspólnego z tym, które istniało na Fury.
@posoka
Myślisz, że na EU lepiej? W MMO drama zawsze goni dramę. Jeżeli ktoś grając na EU tego nie widzi, to może oznaczać, że po prostu tego nie rozumie
@HamsKloss
Nie mnie interpretować słowa Buciorna, ale przypuszczam, że "dobra zabawa" i "pomoc innym" odnosiły się przede wszystkim do członków gildii, a nie serwera w całości.
Mówisz, że nam to więcej przyniosło? Też nie będę tu roztrząsał tego aspektu, bo to nie dyskusja na publiczne forum, ale skoro krytykujesz innych i wysuwasz bezpodstawne stwierdzenia, to lepiej dokładnie przemyśl jak wyglądała sytuacja, a potem dwa razy się zastanów czy chcesz nacisnąć "wyślij" na forum.
Nie pochwalam wszystkich metod retoryki jakimi się posługuje Zerg, ale wszyscy rzucacie się na niego w oburzeniu, a jak mawia przysłowie (co HH niech również sobie weźmie pod uwagę:) ) "i Herkules dupa, kiedy wrogów kupa". Próbujecie go wspólnym siłami ośmieszyć i zniszczyć, a to przecież nie o to chodzi (zresztą skutki waszych wysiłków i tak są mizerne:) ).
@Mattheus
Próbujesz przedstawiać fakty, tak, że przedstawiają Zerga w niekorzystnym świetle.
Jest system DKP - chcesz fioletowy item, zapracuj na niego. Nie ma "żerowania".
Pytasz czy ludzie z Qpo tak nisko upadli...A czy jesteś w stanie wskazać, którzy gracze są konkretnie z Qpo a którzy z WC? Już dawno się "zmieszaliśmy". Nie ma u nas podziału na QPO i WC - jesteśmy jedną gildią i robimy wszystko razem <3
@Peccavi
Stawiasz sytuację tak jakby wszystkie rosyjskie gildie miały alliance, a tak jak pisał jeden z oficerów Black Hundred na polskim forum AoC - oni nie są zaślepieni nienawiścią narodową i chcą się po prostu dobrze bawić.
Więc trochę wysiłku i dobrej woli i mogą powstać na 2E mocne sojusze łączące obydwa narody.
I tak naprawdę nikt nie chce żeby z serwera odchodzili czy to Polacy czy Rosjanie, bo im więcej osób tym lepiej.
/sorasy za tyle tekstu, ale leżało mi to na sercu ;D jak trochę nieskładnie to też wybaczcie, bo ciężko utrzymać sens i spójność wypowiedzi w takim poście.