Peccavi napisał(a):
Cały czas chodzi mi po głowie myśl, ze nieograniczona ilość ludzi w gildii to nie jest najszczęśliwszy pomysł, niby gildia liczna na papierze, a jak przychodzi co do czego, to okazuje się, ze jest problem. Dotyczy to absolutnie wszystkich (niemal) gildii i nie mam nikogo szczególnego na uwadze. Osobiście jestem przeciwnikiem trzymania 4 altów (pomijając fakt, że trudno nauczyć się dobrze grać 4-5 klasami) w jednej gildii doprowadza to właśnie do mylnego wyobrażenia o liczebności i sile.
Masz rację. W Lineage 2 gdzie liczba członków klanu jest ograniczona i zależna od poziomu klanu (punkty aby wskoczyć na wyższy poziom zdobywa się za fragi i za siege) takie sytaucje nie maja miejsca. W klanach jest od 40 do 120 luda i w topowych frekwencja wynosi ponad 50 % w prime time a na siege nawet 70-80%. Takie ograniczenie wymusza silną selekcję. Drugą stroną medalu jest jednak to, że L2 jest bardzo casual unfriendly, więc już sam nie wiem co jest lepsze.
Gratulacje dla HH za Gardak. Niestety mając niepełny jeden raid 80-tek, głównie postaci melee, plus parę ludzi z lvl 50-60, jedyne co mogliśmy zrobić to zdobyć parę fragów, przeszkodzić na chwilę, po czym honorowo się złożyć ;p