Razoth napisał(a):
Pytanie: czy w grze istnieje jakiś ranking? Żeby grać z ludźmi na mniej więcej swoim poziomie? W DotA zły nie byłem, ale z reguły trafiałem niestety na lepszych od siebie mimo, że spędziłem w grze sporo czasu i właściwie wszystko robiłem ok.
Spójrz na sigi ludzi postujących w tym topicu. Te wszystkie informację są dostępne w grze. Dodatkowo jest coś takiego jak PSR (Pub Skill Rating). Zaczynasz na 1500. Gra na podstawie jakichś danych, wylicza ile jaki team, ma % szans na wygraną. Każdy gracz indywidualnie, na podstawie jakichś tam danych, może stracić X punktów, i wygrać X punktów. Im wyższy rating przeciwników, tym mniej tracisz a więcej zyskujesz przy ewentualnej wygranej. Trochę tak jak Areny w WoWie, jeśli jesteś z tym zaznajomiony
Jest też komenda "autobalance", która balansuje teamy, tak aby jak najbardziej zbliżyć je do 50%/50%
No i oczywiście, trzy typy serwerów - Noob Only (Za wysoki PSR - nie wejdziesz), Noobs Allowed (Każdy może grać), Pro Only (Za niski PSR - nie wejdziesz)
Fajną opcją jest też, możliwość "locknięcia" graczy w jednym teamie. Przykładowo - Wchodzę z kumplem, mówimy że chcemy być razem. Dostajemy locka. Autobalans nas nie przeżuci do innego teamu.
Ogólnie, za lobby etc. ta gra ma szansę być dla mnie nową Dotą.