MagPS napisał(a):
jak dotad jedyna gra która naprawdę jest oczojebna w mojej opinii to EvE
Oczojebna? EVE? Czerń wszechświata, ui i nasz statek a to wszystko w szaroburych kolorach, rzeczywiście oczojebnie w chuj
PS. Tak na przyszłość nie piszcie głupot to nie zostaniecie pojechani
Kiedy ostanio grałes w EVE z właczonymi wszystkimi efektami ?
Czerń kosmosu czernią kosmosu ... ale stary, co ma być, las i kupa drzew ?
Efekt przeskoku z systemu do systemu ...
Efekt "strzelnia", inny dla każdego typu działka, czy lasera górniczego ...
Efekt uderzenia w cel rakiety, torpedy itd ...
Efekty naprawy statku i rózne efekty tarcz itp ...
Nutralizatory, Drony, NOS-y itd ...
Wyglad skałek na belcie ....
Generalnie gra jest oczjebna, nei zrobie zrzutów ekranowych bo mam wylaczoną subskrypcję ... ale jest oczejebna.
Cytuj:
Nie rozumiem o co ta dyskusja WoW vs FF niech każdy zagra i nie mówi ze grałem i miałem 40+ lvl bo jak nie miałeś 70 teraz po dodatku 80 to nie miałeś nic heroik/raid (teraz heroik raid) Grałem w obie gry i owszem kolory pastelowe są ale to właśnie klimat wowa.
Jak grałem pierwszy raz w WoW to nie było dodatków a cap był chyba na 50 lvl ( no moze 60, nie pamietam ). Zaraz po premierze tego gniota
Grafika w WoW nie jest oczojeba, jest kolorowa, pstrokata ale nie jest oczojebna. Oczojebność występuje wtedy kiedy kolory, ostrość, jakość tekstu itd są powiązane razem i tworzą wspołgrajacy ze sobą obraz.
W WoW wszystko jest plastelinowe, pastelowe no i ... ork nie wyglada jak ork, goblin z tego dema ... no daleko ma do goblina. Krasnaludy też jakieś takie mało krasnoludowe są ... trolle jakieś takie niedoje*****, undeadzi to biją wogóle swoim wyglądem ... ot gierka dla mało skomplikowanego odbiorcy z US-a. Nie za trudno, nie za krwawo, nie za drogo ... ale i wysliać sie nie ma gdzie, bo odbiorca masowy oprotestuje ze za trudno zdobyc itemy bo trzeba isc 2 albo nawet 5 razy na isntancje a nie tylko raz.
W jakimś poście Kassei dał linka do Blade & Soul, jesli gra wyglada tak jak wyglada na tym filmiku to też jest oczojebna, mozna dodać jeszcze AION do listy oczojebnych, ale w Aion pogralem moze nascie-dziesiat godzin, a w B&S wcale ... dlatego nie ma ich na mojej liscie.
I teraz porównajcie sobie np demo Blade &Soul z tym postowanym przez Duszka demem WoW-a, lub demem EvE, czy choćby demo z grafiką Lotro.
Edit: I na koniec FFXIV z WoW, i w tym wydaniu FF jest bardziej oczoejbny niż WoW ... bo WoW jest .. no taki .. Wow-waty ... no ... nie zabardzo, ale kogo obchodzi grafika w sumie w mmorpg ...