@2up
Ja gram nalogowo swiftblade.
Na samym poczatku moja rada jest taka, idz na lane z jakims disable... z takim skladem bedziesz w stanie na poczatku zgarnac ze trzy kille (do 6lvl).
Jesli chodzi o sam, sam poczatek, kup dwie korony (+2 all stats) 1 totem (+1 all stats) i 2x tokeny do zjadania drzewek (w sumie bedziesz mial ich 6x co jest super na regen). Zagladaj albo pytaj team czy nie pojawila sie jakas tabletka ktora moglbys zjesc (haste dla niego na poczatku jest bardzo pomocny nie wspominajac juz o regen tabletce).
Potem kolejno kupuj, buty i jesli masz cos drobnych zamien te dwie korony (ew. jedna) w item ktory daje +3str/6agi/3int. Potem zloz najtansze buty, dlaczego najtansze a nie te ktore daja +10agi i szybkosc ataku? W trakcie walki bedziesz gonil przeciwnikow uzywajac tego wiertla (gram nim tak dlugo a nie pamietam jak sie nazywaja te skille
to jest ten pierwszy ktorym sie krecisz) a buty pozwalaja Ci przechodzic przez graczy i stwory co czesto bedziesz mogl wykorzystac by przeciwnika wyprzedzic i stanac przed nim blokujac go i atakujac go wiertlem (wiecej damagez!). Po butach zloz sobie abyssal skull (to jest ten item ktory daje wysysanie zycia i wiekszy damage), jesli stwierdzisz, ze masz za malo damage kup sobie sztyleciki ktore daja +10agi (i tak bedziesz skladal slasha wiec mozna to kupic wczesniej). Pamietaj, ze przedmioty do abyssal skulla mozesz kupowac w outpost (tak wiec przy wyborze lane mozesz wybrac ten ktory jest blizszy do outpost a przedmiociki z regen life sa naprawde przydatne i tanie). Po abyssal skulla zloz sobie slasha a po slashu whispering helm (co da Tobie niesamowity lifesteal przy ktorym bedziesz mogl wziasc jakiegos damage dealera i walic go bez utraty zycia). Z takim skladem bedziesz mogl zabic sam kongora bez utraty zycia. Po zlozeniu tego wszystkiego nadchodzi moment w ktorym ja juz sam troche kombinuje... tzn. czasem skladam shieldbrakera (jak na kogos skoczysz swoim ultu to shieldbraker zdejmie mu armor), czasem skladam runed axe (dobry przy zabijaniu wiekszych ilosci mobow) a potem te zbroje ktora daje Ci szybszy atak i life steal (to jak juz mam zbyt duzo kasy)... z ta zbroja jestes w stanie (gdy jej uzyjesz) trzema/czterema hitami uleczyc sie do fulla.
Ogolne moje rady? Na poczatku zabijaj kreciolkiem ludzi... a potem, gdy juz bedziesz mial ulti poluj na nich gdy nie bedzie przy nich creepow, najlepiej zabijaj creepy na lane i w odpowiednim momencie skacz na nich z ulti i dobijaj kreciolem (pozniej bedziesz mial taki damage, ze zwykle dwa/jeden hit wystarczy zeby dobic nawet tanka!) i spieprzaj gdzie pieprz rosnie
Co do rozdawania skilli:
1. kreciol (1x)
2. stats
3. kreciol (2x)
4. stats
5. kreciol (3x)
6. ulti
7. kreciol (4x)
8. stats
9. stats albo krit chance (tutaj do wyboru jesli Cie bija daj w stats a jesli czujesz sie w miare dobrze daj dodatkowy crit chance)
10. stats/crit/ulti (chyba na tym poziomie)
Pozniej juz jedz naprzemian ulti/stats/crit... ten skill ktory daje % szansy na to, ze komus oddasz olej... i rozdaj go dopiero na samym koncu.
O. to tyle
edit:
Swoja droga ten build i styl gry mam dosyc oryginalny bo nie widzialem jeszcze zadnego swifta ktory by gral z takim skladem itemkow jak ja... zreszta widac po stylu gry w powyzszym poscie