Uprawiając pvp w low secu spada ci security status ( nie standing ), jeżeli strzelasz do graczy z s. status lepszym od bodaj -4.5? ( niech mnie ktos poprawi,ja napierdalam do wszystkiego
).
Natomiast walki w 0.0 nie wpływają na twój security status.Można bić wszystkich do woli bez żadnych systemowych reperkursji.
Jeżeli masz niski sec status ( poniżej tej magicznej barierki bodaj -4.5 ) to primo : każdy może cię bić legalnie na gate'ach , secudno jeżeli wlecisz do high seca będzie cię probowała zestrzelić policja i inne badziewia npc.(w takim wypadku trzeba mieć szybki ship ,albo leciec jajkiem -do podow npc nie strzelaja ).
Pve powinno służyć wyłącznie do zarabiania kaski na shipy do pvp,ale jak kogoś kręci zestrzelenie paru ratów na pasku po wróceniu z roboty i dostaje kopa adrenaliny przy tym to w koncu jego sprawa ( sam znam takie osoby ).Bądź co bądź 70-80% ludzi na serwerze nie wyleciało nigdy z high seca.
Znam też takich co w tygodniu napierdalają raty w high secu , a na weekendy przylatują do low bawić się w pvp.Robiąc misje sec status rośnie.
ps.
Piracenie - zestrzeliwanie innych graczy w low secu .
Racenie - robienie misji.
Nie mam pojęcia czy spada standing do misji.Niech ktoś kompetenty się wypowie.Bo nigdy żadnej nie zrobiłem procz tutka