Założyłem nowy topic bo te co są zapchane są jakimiś postami o tym że nie działa że kolejki że coś tam.
Nie wiem prawie nic o PvP w AION, nie wiem jak wygląda. wiem że jest zona w której można kogoś zgankowac wiem że są duele wiem że gra się zmienia diametralnie i jest zbalansowana na endgame.
chciałbym was zachęcić do wymiany opinii na temat klas. sam mam już kilka i nie mogę się zdecydować.
moje przemyślenia bez dostępu do pvp, po przeczytaniu tony forów anglojęzycznych.
Assassin, mocna klasa w endgame, ale i tak piszą żeby nie tykać Templar i Gladiator. Ma być mój main - na dziś lvl 17 i sie meczy. W PvE 2 moby na tym samym lvlu to kłopot.
Nie ma żadnego CC poza stunem. Żadnego spowolnienia czy coś.
Ogólnie zasada w PvP zjechać kogoś pierwszym chainem albo spierdalać.
Templar, fajnie mieć tanka, ale w PvP to taka kupa mięsa którą zakituja na śmierć, bardzo wolno się tym lvluje ale można brać po 4 moby.
Zrobiłem lvl 13, widzę że wszyscy szukają tanków ale nie mam pojęcia jaką mam spełniać role w PvP poza bajtem i rozwalaniem drzwi twierdzy
Mage.
Zrobiłem na lvl 9 i nie mogę się zdecydować czy sorc czy sm
Sorc w sumie zajebiste CC, zajebisty DPS ale w zergu najłatwiejszy target do sklepania, bardzo mało HP. W sumie bardzo mi się podoba. Myśle że w endgame będzie bardzo mocną klasą. widziałem pare dueli vs gladiator i ranger. sorc nei wypadł najlepiej.
SM, masa tego i ownuje wszystko w duelach, robią mu podobno pety które jednak będą latać. pety nie skalują sie z gearem wiec przypuszczam że w endgame im głebiej tym bedą słabsi wraz z tym jak ludzie zbiorą graty.
Gladiator - nie wiem, dzisiaj zrobie lvl 10+ ogólnie 90% ludu tym biega wiec fail troche.
Priestów w ogóle nie znam i nie planuje, Ranger bardzo mocny vs właściwie wszystko.
wiem że taki post może i jest gówno warty a przemyślenia o classach na podstawie lvl 15 też niewiele warte ale pogadajmy o tym czego którą klasą sie spodziewać na lvl 50.
Wiem że są jakieś twierdze ale nie wiem jak wygląda walka o nie. PVE wygląda standardowo ale pogadajmy wyłącznie o pvp.
Błagam cokolwiek tylko o pvp i bez flame. GL & HF