gba4 napisał(a):
Nie, filmów HD nie będę oglądał, szkoda sciągania
chce zwykłe DVD lub coś takiego.
A ogólnie dobre to Asusy? mam zamiar kupić białego 1000H bo ponoć bateria dłużej trzyma? możecie mi polecic jakąs konkretną aukcje? może cos taniej macie albo coś lepszego ? mam 1300 zł
jak już pisałem wcześniej korzystam z eee 901, który wybrałem dla tego, że był mniejszy od 1000, minusem tego rozegrania był dysk a właściwie dyski sdd które mimo mniejszego poboru prądu mają dużo mniejszą pojemność (4 i 8 gb zn. łącznie 12gb) w stosunku do zwykłego hdd w 1000 mającego przyzwoitą pojemność 120gb. Maszynka jest dobrze zrobiona, użytkuje ją od lutego bodajże albo od końca stycznia i jeszcze nic się nie zepsuło a używany jest codziennie a w nocy jest na nim zapuszczony często torrent gdyż jest to pierwszy komputer z którym mam styczność który nie generuje żadnego hałasu, normalnie jak jest odpalony w power saving mode to nawet nie śmiga w nim wentylator bo nie ma takiej potrzeby
. Niektórzy polecają samsunga NC10, nie miałem z nim niestety styczności, ale brak multitouch-touchpada z obsługą gestów jest według mnie fiaskiem w takim sprzęcie, gdyż głównie w podróży się korzysta z touchpada jednak a nie z myszki. Maszynka ta objeździła ze mną pół europy robiąc za gps / itunes na trasie uk - > Mysłowice. Na beterii w trybie power saving trzyma mi ok 7 godzin, z poobniżanym wszystkim na minimum poza podświetleniem i bez karty pamięci niby pisze że zostało mu 8h 40min życia na baterii.
Nie zmieniam go na nic innego, a przynajmniej do momentu jak asus wprowadzi kolejną linię EEE, tym razem opartych o platformę Nvidia Ion