Nie podali platformy testowej a pewnie znowu jakis komp z kosmosu z 8GB RAMU. U mnie SEVEN uruchamia sie nawet szybciej niz goly XPek wiec nie zgadzam sie z wynikami tego testu.
Zrobmy testy na przecietnym kompie z 2GB RAM i low end procem to pewnie 7ka wygra. To ze na super hiper maszynie cos osiaga dobre rezultaty nie znaczy wcale ze jest dobre i szybkie. Nie zapominajmy takze ze Vista to produkt spatchowany (SP) a 7ki nawet jeszcze w sprzedazy nie ma.
Podobne wyniki byly w testach z grami gdzie na hiper highend kompie Vista byla na rowni z Seven a im komp slabszy tym 7ka lepsza.
"dla mnie windows 7 to wyłacznie obsługa tableta w jezyku polskim, tablet tak nie powiem zadowolony jestem (rozpoznaje polskie pismo odręczne) ale reszta u mnie zostaje vista i vista x64" Dla mnie i pewnie dla wiekszosci ludzi Seven to przedewszystkim szybkosc XPka w grach polaczona ze stabilnoscia i bajeranckim wygladem, ktory moge zostawic wlaczony mimo dosc slabego sprzetu. I to wszytko przed premiera - bez 3 Service Packow. Plus obsluga Dx11 bo planuje kupic nowego Radeonka.
To juz kolejny twoj post probujacy udowdnic ze Vista jest fajna z Seven nie. Daj spokoj - Seven to nejlepszy system (IMO) jaki stworzyl MS, niebo a ziemia w porownaniu z Vista bez SPkow.
Ja wiem ze ty od poczatku miales Viste i podobno nie miales z nie zadnych problemow i masz o tym systemie bardzo dobra opinie ale odpusc plz. Albo daj jakies wieragodne testy, ktore pokaza mi ze Vista jest lepsza niz 7ka dla normalnego uzytkownika z normalnym kompem - nie maszyna z NASA.
Z ciekawosci zrobilem testa: System Win7 Enterprise instalowany w zeszlym tygodniu.
Czas WLACZANIA (od nacisniecia Power do wlaczenia wszystkich rzeczy z mojego autostartu): 55 sekund
Czas RESTARTU (Od klikniecia "restart" do j/w): 1 min 19 sekund
XPek potrafil sie dwie minuty u mnie wlaczac, Vista podobnie plus mlocenie dyskami jeszcze jakis czas.