witam ponownie
ok po koleji :
- tak gra jest platna 10 euro na miesiac przyczym co pewien czas daja cos extra
- PK zaczynajac gre ma sie moral: neutral i jesli jest sie dobrym i kochanym zabija tylko zle potworki, pomaga innym to ten moral rosnie (zmiana koloru nicka na odcienie niebieskiego, w grze bardzo dlugo nieprzydatne, morale koncowe daja lepsze ceny w sklepach i mozliwosc wstapienia do armi dobra (czesc fabularna)) natomiast zabijanie innych graczy powoduje utrate "moralnosci" kolor od rozu do wciekle czerwonego o ile pierwsze stopnie nie niosa konsekwecji to nastepne powoduja: najpierw wzrost cen w sklepach potem bezkarnosc innych graczy w przypadku zaatakowania naszej postaci. W momecie zaaatakowania innego gracza przez nas (wyjatki: czlonek naszej quildi ,czlonek quildi z ktora ma sie w tym czasie wojne, PK) nasz nick staje sie szary i pojawia sie pasek naszego HP widoczny dla all.
- co do tego ze sam chcesz byc PK to tak : na starcie nie masz szans zranic nikogo kto juz troche gra natomiast zabicie postacie rownej i mniejszj lvl od ciebie jest raczej zle widziane i moze wiazac sie z "problemami" w dalszej grze (poprostu nie pisana umowa za nowych sie nie zabija jest to malo "zaszczytne"
gdzies kolo 25 lvl mozna juz sie bawic w PK
czy da sie z tego zyc ? czy ja wiem nigdy nie bylem PK
- pvp to zalezy czsem jest ak ze dorywa cie opancerzony kolo z potionami za miastem ty nie masz warpa broni nic i..
a czasem jest ze to ty kogos dorywasz
ok ale sama motoryka wyglada tak :
zakladamy ze 2 graczy umawia sie na pojedynek
ustalane sa reguly : mele, magick, czy z potionami czy bez
w przypadko walki bronia to jesli gracze maja rowna badz zblizona sile to walczy sie bez zbroi (poprostu szybciej)
szybkosc zadawania ciosow zalezy od :szybkosci broni jak i dexa
celnosc od roznicy dexa
obrazenia liczy sie tak str + attack broni + pierscienie etc.. natomiast obrona to nasz str + armor + ringi
natomiast magia obrazenia liczy sie int + czar + skill w danej magi + laska + ozdoby +weaknes jak jest
obrona jw
czary maja pewien zasiag ale jesli cel jest w zasiagu, czar zawsze trafia
jesli cos trafi fizycznie maga (magia moze obrywac do woli )podczas inwokacji rozprasza ja i nalezy zaczynac od nowa (bow rox
)
trudno mi opisac pvp poprostu trzeba to zobaczyc
- gra juz dawno nie jest w fazie testow jest juz wersja koncowa
a to ze sa wprowadzane dodatki i upgrade jest spowodowane uatrakyjnieniem gry tak mysle
(ten scren jest malo fortunny)
- ja tez slyszalem ze LoM (ja nie gralem) bylo niezle ale ludzie ktorzy grali w nia mowie ze powoli i soma daje rade
- co do lagow to owszem czasem sa ale raczej nie ma z nimi wiekszych problemow
ok to narazie na tyle