RufeN napisał(a):
mam atm win 7 x64 w tej wersji beta czy jak to sie tam nazywalo 7100. dostalem juz moj klucz do x64 professional i zastanawiam sie,czy bede mial w tym retailu cos,czego nie mam w tej becie, czy nie ma roznicy?
tak sobie mi pasuje teraz zmieniac system(wolalbym robic to w okresie swiatecznym, gdy nie pracuje na kompie), ale jesli bedzie jakis fajny feature w pelnym win7 to zaraz wrzucam plytke do napedu
też mam to 7100 na tablecie, pamiętaj że to Ultimate wiec pewnie w retailu bedziesz miał mniej.
w marcu będziesz musiał zacząć to robić, ja bede czekał jak najdłużej żeby dali juz jakieś fixy to przeinstaluje jak już sie retail odrobine ułoży - pomijam że używam go w szkole wiec bede przeinstalował po sesji zimowej - idealnie
na twoim miejscu bym poczekał i poeksperymentował na tym systemie a potem już zainstalował retaila i nic nie grzebał - taki mam plan u siebie.
mozesz zaktualizować jak chcesz
Cytuj:
Na płycie instalacyjnej w pliku: sources/cversion.ini zmień wartość MinClient na 7100.
Zapisz obraz płyty z tym zmienionym plikiem i zrób podczas instalacji Upgrade. U mnie ładnie śmiga, aktualizowałem z późniejszego buildu (7201), ale nie powinno być problemu z RC.
jeżeli chodzi o różnice pomiędzy 7100 a OEM ciężko jest znaleźć jakiekolwiek info o tym zeby cokolwiek się zmieniło - większość ludzi pisze że nie widzi różnicy żadnej.
btw, wielu powie że bzdura może i tak ale warto przeczytać
http://www.vista.pl/artykuly/13217_az_8 ... wanie.html