Kole0 napisał(a):
montezuma napisał(a):
Po paru dniach muszę powiedzieć ze pvp w Aion rozczarowuje. W abyss high lvl gankuja low lvl dla AP, no fun dla każdej stron. Bitwy o fortece to taktyka zerg, samo posiadanie fortec nic nie daje dla klanu oprócz e-penisa, jestem w jednym z top klanów na serwerze i sobie po prostu odpuściliśmy bronienie fortec, lepiej zdobywać, są za to medale i można farmic guardow na AP, po raz kolejny rvr pvp jest pomyłką. Do tego co 2dni siege fortec nudzi.
Wszystko fajnie, ja tez uwazam takie PvP za srednie, ale teraz powiedz mi jedna rzecz. Jak ty sobie takie PvP wyobrazasz? Ze low lvl moze stluc high lvla? Ze najazd na fortece to zagrania taktyczne i uzywanie maszyn oblezniczych? Bo owszem takie PvP znudzi po kilku tygodniach/miesiacach, i owszem w wiekszosci gier tak wlasnie PvP wyglada, ale uswiadom sobie ze innego PvP nie da sie zrobic. devsi nie sa w stanie zrobic taktycznego PvP gdy kazda ze stron liczy sobie 200 osob. To jest poprostu niemozliwe.
to jest zerg ale bezosobowy, oni są enemy tylko dlatego ze inna rasa co jest nudne. W l2 sa wary z konkretnego powodu a nie tylko dlatego ze to inna rasa, pvp jest bezosobowe. Za obronę nie ma nic, a instant to jest w każdej fortecy wiec wystarczy jedna fortece na jedna stronę konfliktu i z głowy. Kolejny raz przytoczę przykład z l2, klan posiadający zamek mial dostęp do instancji ale tylko ten klan, klan miał skille, bonusy do statystyka, łatwiejszy dostęp do niektórych przedmiotów. W Aion masz zamek albo 10 zamków i nic z tego.