Deshroom napisał(a):
RufeN napisał(a):
(2x 22'asusa stojace obok siebie)
do czego tego używasz ?
pytam z ciekawości bo na szafie od roku leży drugi identyczny 22" ale nie mam do czego go użyć (filmy odpadają bo mam TV via HDMI)
ja wylaczam drugi monitor tylko jak ogladam cos z lozka
mam troche specyficzna
prace, ktora niektorym moze przypominac troche zawod maklera
na lewym mam glowny taskbar widnowsowy, zawsze dzialajace google chrome i excel (zrodlo zarobkow) + opera do przegladania, na drugim monitorze opera z zakladka z gmailem i zakladka z programem, ktory
sluzy do zarabiania, musze szybko reagowac w oknach na ekranie nr 1 na informacje z ekranu nr 2, dlatego zdecydowalem sie na zakup drugiego monitora,zeby alt+tab nie stal sie moim odruchowym ukladem palcow na klawiaturze.
jak w cos gram, to zawsze w windowed mode na glownym monitorze, jak cos ogladam, to glowny monitor na full screen, a na prawy przerzucam komunikatory jesli spodziewam sie jakiejs rozmowy. generalnie przyzwyczailem sie juz do tego, ze mam dwa monitory obok siebie i ciezko mi jest gdy musze przerzucac sie miedzy oknami na laptopie czy netbooku.
maly hint: dwa rozne monitory z roznymi rozdzielczosciami, rozna jasnoscia,kontrastem itp nie zdaja wg egazminu - fatalna sprawa tak przeskakiwac wzrokiem miedzy zupelnie innym obrazem.
przy korzystaniu z dwoch monitorow w windowsie wg mnie program typu MultiMon TaskBar to
must have