Cytuj:
To jest WIELKI PLUS tej gry - nie ma pierdyliarda czarow (z czego 3/4 do dupy jak w AD&D ale za to z fajnymi nazwami jak "Zajebista Eteryczna Sfera Ciszy Pierdoslawa Wielkiego") Sa 64 spelle ale sa przydatne i lacza sie w combosy. tez uzywam magiem wszytkiego co mam - pomaga i to bardzo.
Juz nie przesadzaj. w DA zaleznie od poziomu trudnosci tez nie uzywasz wszystkich czarow na easy/normal jebiesz AoE (Inferno + Death Cloud + Virt cos tam corpose w kazdym razie trupy wybuchaja), po takim combo zazwyczaj nie ma co zbierac.
Na wyzszych poziomach z pelnym FF mag nadaje sie tylko do leczenia/buffowania/CC bo spell na pojedycznce cele sa gowno warte.
I z zalzem stwierdzam, ze w D&D moze i byly setki czarow (tak setki), to sporo czesc z nich byla uzyteczna np. buffy/CC (CC trzeba bylo uzywac z glowa bo nie kazdy CC byly skuteczny na kazdego moba/klase), buffy dla siebie i druzyny, do tego np. One-Hit-Killery (instant kill pojedycnczego celu, wiec nawet bufujacy mag mial szanse cos zarznac i nie byl taki bezbronny).
DA pod tym wzgledem wcale nie jest taki rozbudowane jakby sie to moglo wydawac.
Na mnie ten system nie robi wrazenia. Napewno jest lepszy od tych mierznych implemetacji DnD w stylu NWN1/2 czy tam BG, ale juz do DDO to nawet piet nie moze polizac.
Cytuj:
BTW jak czary sie w combosy lacza:P?Chyba, ze cos przeoczylem?
Blizzard moze zgascic ogien Sleep + Horror zadaje obrazena. Wiecej nie wiem, bo w hintach nie ma napisane co z czym polaczyc. Pozatym od 14h gry nie widzialem potrzeby zeby z tym w ogole kobinowac.
Cytuj:
Wyglad postaci i armorow jest bardzo fajny, wrecz zajebisty chwilami. Efekty spelli tez. Walka wyglada przecudnie - animacja jest bardzo dobra.
IMO postacie za szybko biegaja. Mam takie nieznosne uczycie ze gram sprinterem, irytuje. No i o wygladzie magow juz pisalem. To jest jakas kpina, zero klimatu wygladaja jak jacys lunatycy z zakonu dla zgnilych marchewek.