Narazie nigdzie się nie wybieram. Czekam na tego cudownego odmienionego DFO po nowym expansionie. Aczkolwiek z każdym dniem mam coraz mniejszą nadzieję na to że to w ogólne jest się jeszcze w stanie podnieść. Chyba tylko jakieś tornado mogłoby to zmienić. Bo kosmetyczne zmiany w mechanice, cóż, to jak leczenie syfa pudrem. Tutaj potrzeba ZMIAN. I to przez duże Z. Nie wiem, może nowy serwer EU2. Typowo przesiąknięty klimatem RPG. Mag to mag, woj to woj itd. Z zupełnie zmienioną mechaniką gry pod ten styl grania. Kto chce grać w FPSa gra na EU1 ze starymi zasadami, a EU2 dla typowych Roleplejowców
Ale to tylko takie marznie. Narazie zastanawiam się nad sprzedażą konta. Pewnie po expaniosnie to zrobię.
PS. Gram w bete MO. Powiem tak, pomimo tego co się o tej produkcji mówi dobrego, złego, ta gierka ma potencjał jak cholera. Czuć tutaj klimat starej dobrej ultimki, z jej ghost systemem, skill capem i stat capem, tamingiem, komendami wpisywanymi z palca, lokalnym czatem z napisami nad postacią itd itd. Nie chcę łamać zasad NDA dlatego nie będę się za bardzo szczegółowo rozpisywał ale powiem tyle...na dzień dzisiejszy MO jest zupełnie grywalną gierką. Wiadomo jeszcze dużo wody upłynie zanim...są błędy w grafice, brakuje tego i tamtego, ale to co jest pozwala już na fajną zabawę. Czekamy na rozwój sytuacji. W jednym i drugim przypadku będę 3mał kciuki. Aczkolwiek bardziej przychylam się tej drugiej pozycji