No to moze odniose sie do faktow z maja.
Zaczne od szybkiej analizy rozwoju HH.
Sukces HH polegal na taktyce Blasza ukrytej pod haslem my przeciw wszystkim no jakos tak.
Kilka razy probowalismy zawrzec tajne porozumienie z nimi w sprawie PvP polegajace na wspolpracy WarCry ( jescze bez QPO ) HH oraz Vikings. Negocjacje prowadzic mialem sam, potem przez Peccaviego.
Pomysl na taki tajny sojusz wyszedl od.... VIKINGS
Czolowka PvP gildii servera miala grac do czasu wprowadzeniu alliancu w jednej gildii.
Niestety HH wypieli sie. W tym czasie nie prowadzili ZADNYCH negocjacji o ktorych bym wiedzial z ruskimi.
Zreszta nie prowadzili ich wogle z nikim- byles czerwony byles wrogiem.
Fakt o ktorym piszesz Belladonna to o ile pamietam mial miejsce w Keszacie i nie mial zwiazku z zadna mieta ich do Russii. Zwyczajnie kazdy by tak zrobil bo bilismy ich wtedy w przewadze liczebnej oraz panow z Russii.. Pamietam tez ze Polanie rowniez chetnie korzystali z pomocy ruskich a to w Gorach Egilo.... a to na Kesz... wszystko zalezy jak co komu lezy
Faza Druga HH wchlania resztki Plemienia Blekitnej Stali ( ci co odeszli lub nie chcieli dojsc do Szarych Szeregow) oraz ludzi chcacych grac PvP z POLAN np. Shokaku.
W tym czasie rowniez HH nie idize na zadne sojusze. Czuja sie pewnie lataja nago po Keszacie itp.
W tym miejscu zaczynam inwigilacje
Faza Trzecia - pierwsze problemy. Odejscie Vimesa do 7Legionu, czesc ludzi wycofala sie z gry. Blasz zaczyna kombinowac otwiera MASOWA rekrutacje. W tym czasie QPOWC zamyka rekrutacje lub ogranicza ja do minimum. Mimo ze mamy ponad 200 osob w gildii to gra juz okolo 50. U nich an 130 gra 60+.
Dobre posuniecie, ale wroce do pierwszej czesci pojawiaja sie pierwsze problemy. Klotnie, o co nie wiem ? Wiem jedno Blasz ugodowy nie jest- zreszta w tamtym czasie jego rola troche przybladla, mial reke na pulsie, ale do wladzy doszedl mniej wiecej w sierpniu obecny lider HH w Aion nick na M zapomnialem i nie chce mi sie sprawdzac.
HH pod jego wodza odnosi duze sukcesy- czyszcza W3, bija kogo chca, zdobywaja GARDAK.
Faza Czwarta- Zdobycie Gardaka to punkt kulminacyjny dla HH i zarazem dla QPOWC ktore zaczyna powoli stawac sie poletek do roznych eksperymentow- moj pomysl reorganizacji gildii pod 6tki i PvP, budowe teamow gankujacych od 20tki i levelujacych w oparciu o exp z graczy itp.
Bylo kilku w tym czasie ludzi ktorzy mieli jakis glos. W koncu postawilismy na dolaczenie do HH - powod ? Spora czesc ludzi nie wytrzymala i sami sie zaczeli przenosic. Pierwszy poszedl o ile sie nie myle NARU- byle tez duzym zwolennikiem przenosin ( poparlem jego pomysl sam jednak z czescia ludzi gankowalem 20tami i levelowalismy w PvP)
Tu wroce do HH- jest to czas gdzie Blasz wrocil do wladzy, ma 2 rajdy na T2 i czysci co chce. Jest to jednak poczatek konca sukcesow.
Moloh ktory zbudowal byl zbudowany na glinianych nogach. Uwazam ze zabraklo solidnego spoiwa no i wygraly z czasem animozje i narosle uprzedzenia.
Ja mimo czasu jak mysle ze mialbym grac w HH to jakos mi nie dobrze
Wolalbym juz pojsc do ruskich.
Faza Piata- Odejscie ludzi do Aiona, w tym czolowki Oficerskiej ktora pociagnela za soba okolo 20 osob. Zostala garstka starych plus ludize z QPOWC ktorzy uwazam nie mieli takiego glosu w gidii na jaki zaslugiwali.
Niestety jeden ZAREN to za malo. Trzeba bylo wtedy zrobic wybory na nowego Lidera i zmienic lekko polityke, ale to za nami. Blasz ostatecznie tu przegral i stracil.
Od tego momentu Blasz poprzez Peccaviego zaczyna palac miloscia do 7Legionu i do Vimesa ktory odszedl wczesniej. Vims swietnie sie zaaklimatyzowal w 7Legionie zreszta jako Tank jest naprawde niezly podobnie jak jego brat.
Vimesowi jednak blizej do HH niz do Polan, stad zawiazuje sie wspolpraca. Na jakich warunkach nie wiem. Moge sie jednak domyslac ze chodzi tu o utarcie nosa Polanom a korzysc dla 7Legionu to:
- w przypadku rozpadu HH lub utraty calkowitej sily bojowej ludzie przejda do 7Legionu
- maja dodatkowy siege
- moga spokojnie utemperowac zapedy "jedynej polskiej" gildii.
Koncowe dywagacje to jedynie moja subiektywna analiza i moze sie roznic od tego co faktycznie dostaje 7Legion, zawsze mozna dopisac troche $$$$$ ale w tej grze kasa i ak schodzi na trzeci plan- liczy sie PRESTIZ.
Co dalej ???
Jesli sojusz i asymilacja QPOWC z Polanami przejdzie pomyslnie ( dluzej niz 2 miesiace ) a HH nie przejma ludzi w taki czy inny sposob to straca predzej czy pozniej Gardak na rzecz Polan lub przejda wszyscy do 7Legionu i to 7Legion zajmie Gardak ( wiem ze maja swoj ale nie w tym rzecz liczy sie prestiz ) lub poprzestaana na 7Legionowym i bede atakowc tyle i sie da Gardak ^^.
Jedno jest pewne to Polanie sa zwyciezcami AoCa PL ^^
Zycze wszystkim powodzenia
Aha wnioski
HH maja sojusz z ruskimi od pazdziernika do tego czasu byli solidna polska gildia teraz to jest kolhoz.