ooo to muszę się zgodzić z tczewiakiem. Ja X360 sprzedałem po jakichś 5 miesiącach. Absolutnie nie czułem ducha konsoli, czułem jakbym miał kolejnego PC-ta, z gorszą grafiką, droższymi grami, padem (dla mnie pad do X360 jest gorszy) i płatnym online. Sprzedałem X360. Potem przez rok czasu nie miałem konsoli - grałem w AoC, WO. Gdy kupiłem PS3 to quitnąłem Warhammera definitywnie - fakt, że w promocji dostałem za free bardzo dobre tytuły, ale odbiór PS3 był zupełni inny niż X360.
A gry miażdżyły - Motorstorm 2 - piękny i dynamiczny, Resistance 2 - prawie jak Killzone 2, LBP - każdy wie, Fallout 3 - to akurat multiplatforma.
I nie prawda Kabraxis, że wszystkie multiplatformy na PS3 wyglądają słabiej. Najczęśćiej wyglądają identycznie. Jest kilka tytułów (mniej niż 10) które wyglądają na PS3 gorzej. Jest kilka tytułów mniej niż 5 - które wyglądają na PS3 lepiej - z ostatnich to Prototype, Tekken 6, Borderlands.
Anyway jak dla mnie wypłynęła dziwna sprawa przy okazji testów porównawczych MW2. Akurat przy tym tytule brano też pod uwagę wersję PC. I okazało się, że PC/PS3 poziomem barw wyglądają identycznie, natomiast X360 wygląda inaczej - ma podbity sztucznie kontrast i poziom kolorów. I teraz tak - porównując PS3/PC oczywiście wygrywa PC bo ma większą rozdziałkę, porównując PS3/X360 - wygrywa X360 bo broń tam jest pomalowana czarnym glossem, natomiast na PS3 jest taka jaka powinna być - oxydowana czarnym matem.
Albo ktoś grzebie przy okazji takich testów przy screenach na X360, albo coś jest nie tak z paletą barw na X360 (zakładam, ze na PC-ta jest OK, a przed testem MW2 myślałem, że to PS3 produkuje gorszy obraz).
Zwracajcie uwagę na kontrast i poziom/nasycenie barw moim zdaniem w przypadku PS3/PC różnica jest niezauważalna, minimalne różnice są nawet na plus w PS3:
I teraz PS3/X360 - tutaj pytanie do osób albo mających dwie konsole (czy taka różnica w poziomie barw jest rzeczywiście), albo do osób zajmujących się zawodowo grafiką (ja wypadłem z obiegu 5 lat temu) czy ktoś tu nie grzebał i sztucznie nie podbijał kotrastu (spójrzcie na karabin, speclajnie wybrałem tą fotkę, na PC/PS3 jest on identyczny, na X360 jest czarniejszy):
95% różnic gdzie fanboje X360 krzyczy, że ich wersja wyglada lepiej polega na tym triku. Podbity kontrast na X360.
Ja mam 2 podejrzenia:
1. albo ktoś przy tych fotkach w wersji na X360 grzebie, albo TV jedzie na innych ustawieniach
2. może to 16bit na X360 vs 32bit na PS3/PC? Stąd czarna szarość?
A co do imprezek - polecam Buzz-a na nie. Nie ma to jak drinkować i grać w teleturnieje. Teraz muszę kupić tego nowego buzza gdzie można grać w 8 osób (4 to trochę za mało) z dodatkowymi buzzerami. Całość sprawdza się na tyle, że koleżanka która u nas była na drugi o 10 rano dzwoniła i pytała się gdzie to kupić