Grałem jakieś 2 miesiące w Wow i teraz po dwóch dniach grania w LOTRO zgadzam się z pierwszym postem choć nie w pełni. Podobieństwa są uderzające.
Questy i nagrody - tak samo
Instancje - tak samo
System aukcji - tak samo
Poczta - tak samo
Content jest inny ze względu na świat, w którym toczy się rozgrywka.
Nie dziwi mnie jednak to aż tak bardzo, gdyż sprawdzone rozwiązania się poprostu powiela.
Jedyne czego brak ale gram drugi dzień tylko nie doszedłem jeszcze do tego to brak jakiegoś wskaźnika, który po zaznaczeniu questa pokazuje w którym kierunku znajduje się dany NPC (ten tracker jakoś nie działa - być może ograniczenie wersji trial - jak w aukcjach i poczcie).
I doskwiera mi brak PvP. W Wow był ale jakiś kiepski. W lineage'u II był naprawdę dobry.
Ale wrażenia są pozytywne, choć gra ma większe wymagania niż WOW, ale też daje bardziej realistyczną grafikę (w WoW jest bajkowa ) choć i tak daleko jej do tej w Lineage'u
Wymagania gry są mniejsze jak w Lineage'u, ale większe jak w WoW.
Na laptopie z grafiką zintegrową nVidia NVS 135, 2 GB RAM, T8300, dysk 120 GB 7200rpm (Dell 630) w rozdzielczości 1440x900 na low detalach gra się płynnie. Nawet na iPlusie
Średnio 30 MB na 3h gry idzie
Na stacjonarnym (C2D E6750@3400, 8800 GTS (non OC), 2 GB RAM@1066, 2x160 GB SATA II (Raid 0) - w rozdzielczości 1280x1024 wszystko mam na high/ultra high +AA+Anizo