raggnarok napisał(a):
Ja czekam na wersje PCetowa
Po ogladnieciu podrasowanych screenow i zderzeniu sie z rzeczywistoscia w grze nie dam rady grac w AC2 na PS3 czy X360
Ostatnio robienie porównań wersji gier na PC/Xbox/PS3 zrobiło się na tyle modne co śmieszne.
Nie kumam jak można wybierać wersje gry sugerując się porównaniem zrobionym na nie swoim sprzęcie - przecież sama różnica w rodzaju monitora (LCD - jaki?, plazma - jaka? a może projektor? oświetlenie - jakie? zdjęcie zrobione - w jakich warunkach?) albo sposobie jego podłączenia do konsoli/PC daje większą róznicę niż ta, wynikająca z różnicy tekstur, ustawieniu jasności etc etc etc.
Nie wspominając juz o takim drobiazgu jak róznice kart graficznych w PC, płynności i stabilności samej gry.
Nie odzywał bym się gdyby nie to, że jak wypuszczali AC2 to przeczytałem art. z porównaniem xbox Vs PS3 z którego niezbicie wynikało, że wersja na xbox'a jest ładniejsza.
Potem miałem okazję pograć w to na obie konsole i naprawdę dało się zauważyc, że:
- nie ma miedzy nimi fucking róznicy (różnią się może minimalnie teksturami, sposobem realizowania efektów oświetlenia etc ale nie ma to NAJMNIEJSZEGO wlywu na przyjemność z gry)
- nie są ani trochę podobne do zdjęć z tego porównania, które wcześniej widziałem
IMO panowie piszący do magazynów z grami znaleźli sobie idealną fuchę - postawią obok siebie 2 konsole i PCeta, zrobią kilka zdjęć, napiszą dwa zdania o swoich SUBIEKTYWNYCH i NIEREPRODUKOWALNYCH wrażeniach a banda idiotów zapłaci za to... a kolejna grupa inteligentnych inaczej to przeczyta i będzie o tym dyskutować waląc konia i udowadniająć (głównie sobie), że mają najlepszy sprzęt na świecie.
Żałosne...
IMO jedyne zauważalne różnice miedzy platformami wyrażają się w 2 parametrach - cenie i dacie wydania.