Viracept napisał(a):
Closed beta trwa. Open beta dla preorderów zaczyna się 12 stycznia i trwa do 26 stycznia. Release 2 lutego minus 2 dniowy headstart dla preorderów.
STO, a konkretnie Cryptic/Atari popełnia niestety te same błędy co niemal każde mmorpg w ostatnich latach tj. wychodzi pół roku za wcześnie, co w tym przypadku skutkuje m.in. mocno okrojonym gameplay frakcji klingońskiej w stosunku do federacji co przejawia się tym, że Klingoni mają robić progres niemal wyłącznie poprzez pvp ( dla mnie akurat bomba ) jako, że nie starczyło czasu coby im zrobić system genesis, eksploracje, masę questów i tym podobne pve popierdółki.
Space combat wygląda kozak i ponoć według leaków jest kozak przy założeniu, że ma być startrekowo third person sticky aim. Ground combat posysa niestety jako, że postanowili go dorzucić de facto w późnej fazie produkcji podobnie jak w PotBS.
Cała gra będzie oczywiście bardzo mocno instancjonowana typu pvp scenariusze i pve misje dla 5 graczy.
Ma być niby także public open pvp zone, jakieś war zone, neutral zone....
Cóż, czekamy.
V.
Dokladnie gry sa wydawane nie dorobione.W STO klingoni troche okrojeni a nie mowie juz ze nie ma romulan jako rasy grywalnej.
Wszystko ladnie pieknie ale cos za pieknie jest.Troche mi przeszkadza wlasnie ta cukierkowatosc ale EVE mam dosyc po paru latach jak patrze na te shipy tam to mam wrazenie ze projektowal je ktos na kwasie.W Champions Online tez tak bylo z ta grafa,co oni maja ze taka robia.
Miejmy nadzieje ze sie nie okaze ze sa 2 planety na krzyz przy takich efektach.
Przejechalem sie na Aionie i mimo ze sie zdecydowalem na gre to poczekam do lutego dopiero z kupnem .