KromeR napisał(a):
Pytanie No2:
Czy macie doświadczenia z netem na kartę? Zastanawiałem się nad netem w Play. Atutem jest tani starter (19zl - 1Gb) i dość tania opferta (30zł - 2Gb). Gorzej jest z transferem bo wychodzi na to ze max to 1Mb/sec, ale z drugiej strony czy będę realnie potrzebował więcej?
Tylko jak to jest z naliczaniem opłat? Liczy się zarówno 100kb danych sciągniętych jak i wysłanych? Czy tylko dane ściagane? Jednym słowem czy to jest 2Gb na wysyłył/odbiór? No i oczywiście czy mogółby mi ktoś polecić jakieś w miarę tanie, ale dobre łącze (może macie net od innych operatorów)??
Moja żona korzysta z netu w Plusie (iPlus Simdata - czyli pre-paid) i mogę powiedzieć że gdzie by nie była łączność jest ok.
Ja z kolei korzystam z usługi Blueconnect z Ery i w "dobrym" zasięgu (np. w Warszawie) też działa dobrze ale jak jestem gdzieś gdzie nie jest max EDGE (czyli 2/2,5G) to jest po prostu masakra ...
Najczęściej używamy obydwu usług w lokalizacji ok. 70 km od Warszawy (za Wyszkowem) i żona spokojnie korzysta z maila/www a ja głównie klnę na czym świat stoi ...
Do tego iPlusa ma jakiś modem PCMCIA Option Globetrotter a ja korzystam w tej chwili z Nokia Internet Stick CS-10 (wcześniej też miałem takiego samego Optiona).