da się nauczyć... oczywiście nie twierdzę, że jest to tak wydajne jak na PC-cie bo nie ma szans by szybko przesunąć celownik z prawego dolnego rogu do lewego górnego. Ale co do walenia headshotów zza winkla to nie ma sprawy na padzie.
Zajęło mi to rok czasu co prawda, ale uważam, że aktualnie pada opanowałem, a jak w MW2 w ciągu max 0.5 sekundy potrafię jebnąć headshota na drugi koniec planszy (gdzie głowa ma 1-2px) i to zwykłym karabinem (tylko z rączką żeby go mniej podrzucało i FMJ - pociski ze zwiększoną przebijalnością - tego używam jako standardu) bez żadnych lup i celowników (nie używam tego ze względu na lag przy podnoszeniu do oka - znacznie szybciej przycelujesz gołą bronią niż bronią z celownikiem optycznym).
Tak miałem X360 3 miesiące. Wersja biała arcade z takimi śmiesznymi białymi urządzeniami jako pady na ktorych nie dało się grać. Tylko jakie to kurwa ma znaczenie bo naprawdę nie wierzę, że na X360 są niższe pingi niż na PC/PS3.. A trzeba być kompletnym matołem by twierdzić, że dlatego iż jest haracz online to mniej na X360 laguje. Przecież to najczęściej nie zależy od hardwaru ani nieistniejacego servera (głównie z tego powodu, ze nie istnieje, zresztą jak istnieje to Sony i Microsoft wykupuje servery dokładnie w tej samej firmie).
generalnie podejrzewam, ze ten szybki net na X360 to po prostu kit wciskany hamerykańcom. Microsoft podszedł do tego naprawdę w cwany sposób. Rozwiązanie zresztą jest banalne - wprowadził capa na wielkość patcha do swoich gier: 50MB na nawet wolnych łączach ściągnie się w miarę szybko.
Sony nie wprowadziło takich durnych obostrzeń, stąd np. 3GB patch do Eye of Judgment ściąga się niektórym całą noc.
10min >>>> cała noc.
Durny hamburger, Enhu, etc. wierzy, w kit wciskany przez MS - że im internet szybciej działa bo przecież patch się ściągnął szybciej i radośnie płacą abonament. Ba, jeszcze twierdzą, że warto!!!
Dana - to ty wyjdz z pudełka w ktorym żyjesz. To, że ty nie umiesz grać na padzie, to nie znaczy, że nikt nie potrafi.
Mi taka dynamika walki:
http://www.youtube.com/watch?v=tYqUIjcqwP4
w zupełności wystarcza. Filmik z PS3 (więc zlagowany jak widać jak ch...).