visilis85 napisał(a):
Nagralem filmik pokazujacy jak wygladaja u mnie cienie. Mial ktos podobnie?
Spotkałem się z tym na forum MO. Dość dużo ludzi wspominało o tym. Afaik kombinowali ze zmianą renderowania cieni, dlatego obecnie chmury nie rzucają cienia. Szkoda, bo efekt dawało zajebisty.
Odnośnie złodziejstwa i dupy pokazującej cycki, to po prostu owned xD
Co do laga, ogólnego latency i synchro to jest już miodzio. Nie wiem niestety jak wyjdzie w większych grupach (>25osób). Przy 4-5 osobach w pobliżu nie miałem żadnych spadków wydajności, a sprzęt mam dość cienki jak na MO.
Z rzeczy które zauważyłem to poprawy tekstur ciąg dalszy. Na minimalnych bardzo ładnie wszystko wygląda. Flora dużo lepiej wygląda. Ekwipunek (zbroje) wygląda wspaniale, bez dwóch zdań.
Wygląd avatarów też się poprawił. Rzekłbym nawet że nie widziałem lepszych modelów postaci w mmorpg niż w MO.
Aczkolwiek w giery mające wyjść w 2010 nie grałem.
Visilis: pisałeś o walce. Odpalono w końcu AI i uruchomiono moby ? bo do przedwczoraj PVE było wyłączone ze względu na problemy ze stabilnością serwera.
Bo po pół godzinie biegania po myrland zakląłem szpetne WTF: czemu nie ma mobów ?
Nie wiem jak się ma łucznictwo, do przetestowania na pewno.
Obiło mi się o uszy że już nie ma walenia w linii prostej, tylko strzały już latają po łuku.
Aaa i skillsy o których zapomniałem. Podstawowe drzewo skilli jest już ukończone i prezentuje się zajebiście. Brakuje trochę ergonomii w poruszaniu się po nim, ale nie jest źle.
Co do craftingu to refining wymaga skilla extraction.
Problem w tym że obecnie jest zbugowany. Jeśli nie będziesz widział ikony, to zrób reloga.
Mnie interesuje inżynieria, wymaga inta. Jak pamiętam wymagane jest to do budowy maszyn oblężniczych.
Ciekawym jak będzie wyglądał w praktyce przemarsz całej bandy z maszynami. Zwłaszcza jeśli po drodze będą jakieś chawiry albo nawet wiocha
Startował może ktokolwiek w nadmorskiej dziurze w pobliżu morin khur ? Jest tam przycumowany stateczek. Jeśli tak będą wyglądały gdy dodadzą naval warfare, to zajeboszka
Jeśli wyeliminują wszystkie obecne bugi, dodadzą system zarządzania bandą (+ewentualną kontrolę terenu) + transport dla zbieraczy/crafterów, to lista podstawowych ficzerów, z którymi MO miało zostać wydane będzie kompletna.