Ja gram od tygodnia. Wlyzlem do PL gildii w ktorej jest chyba ze ~100 osob aktywnych. Ludzi moze nie jest masa (definicja masy - Dalaran w WoWie w peak time) ale jest IMHO duzo. Co rusz ktos przebiega na horyzoncie, na quest spocie i w wiochach zawsze po paru ludkow spotkasz wiec poczatkowe zony nie sa calkiem puste.
Z opowiesci wiem ze bylo duzo lepiej ale ja nie narzekam choc w sumie wiekszosc czasu soluje ale np. wczoraj znalezienie kolesia do pomocy na quest Felloshipowy zajelo mi 10 sekund.
Trzeba wziac pod uwage ze miesiac temu wszedl Mirkwood i 90% ludzi siedzi tam.
Ogolnie ja jestem bardzo zadowolony, zwlaszcza ze zmian jakie nastapily od premiery.
"bo po ruchu na tym forum wygląda mi to na stagnację a nawet spadek zainteresowanie tym mmorpgiem" To forum oraz posty na nim juz jakies pare lat temu przestalo byc wyznacznikiem czegokolwiek jesli chodzi o MMORPG. Niestety. Nie sugeruj sie absolutnie tym ze nikt tu na temat LOTRO nie pisze.
Z tego co mi wiadowmo to LOTRO ma bardzo stabilny playerbase i o gre nie ma sie co martwic bo radzi sobie swietnie. Teraz po dodatku dodatkowo ilosc subskrypcji napewno wzrosla. Sam dodatek ma swietne recenzje i podoba sie ludziom wiem IMO jak najbardziej oplaca sie teraz wracac do LOTRO.