Ashton - policz sobie. Opóźnienie dodatków do F3 (bo to fakt więc o tym pisze) kosztowało MS 50mln USD. Wyprodukowanie Killzone 2 - 30mln.
Kto lepiej wydał kasę?
Mi tam GTA IV zwisa i powiewa, w podstawkę grałem ze 30min i już dawno ten syf sprzedałem.
Nie rozumiem też jak to Sony ma najwięcej wspólnego z PC-tem. Przecież X360 to zwykły PC-et. Nawet programuje się go bardzo podobnie - dla prostych produkcji i testów można kod źródłowy skompilować na PC-ta i na X360, procek pecetowy, karta graficzna pecetowa. Bo ma pady i zasilacz na kablu to już nie PC-et..? Z windowsa pewnie zrezygnowali tylko z powodu częstych BS-ów
Escaflone - z braku prawdziwych exclusivów podniecacie się DLC? My mamy Jokera w Batmanie!! Who win?!?
Keii - najlepsze, że ta chujowa wersja Bayonetty sprzedaje się lepiej na PS3
Co do patcha to prawie byłem pewien, że będzie, po prostu devsi zaprzeczyli by nie kosić sprzedaży - w innym przypadku duża część wstrzymała się do daty wypuszczenia patcha. Podejrzewam też, że plotka o tym, iż samą grę mają poprawić w wersji na PS3 też może być prawdziwa.
Darkkuźwasiders mnie zaczyna męczyć - przegralem jakieś 15h i końca nie widać. Chyba najdłuższa gra w jaką zdażyło mi się grać - oczywiście biorąc pod uwagę, że to prosty liniowy slasher.. Mogłaby się już skończyć
Do tego gram na Apokaliptic (ahh te pucharki) i niektóre checkpointy robią się strasznie wymagające - nawet nie chodzi o bossy (walki taktyczne i te można na spokojnie opanować po kilku próboch) ale jak cię atakuje 5 minibossów naraz z których każdy jednym machnięciem zabiera 25% HP i po nich znów 5 innych, po nich trójka zrypów to naprawdę można połamać pada, a walka polega bardziej na chowaniu się po kątach niż machaniu mieczem.