Ja tam mysle za wa wszytkie exclusivy i pol-exclusivy MS zaplacil conajmniej po 200mln USD a ME2 wyjdzie na PS3 w przyszly czwartek. Metro 2033 wyjdzie tylko na PS3 bo devsi ppojda po rozum do glowy i domysla sie ze wydajac gre tylko na PS3 zarobia duzo wiecej niz te 200mln USD od MS.
Pozatym wszytkie exclusivy na X360 wyjda rowniez na Ps3 conajmniej do konca roku. Oczywiscie nie moge rowniez pominac faktu ze developerzy robiacy exy na PS3 robia to dla tylko funu i idei i nie dostaja zadnej kasy od Sony aby gra byla exem.
To tyle.
Tak na serio nawet jesli MS placi za te EXy po 50mln USD co jest niepoparta zadnymi faktami brednia mareczka (ale olac to), to i tak w pierwszy tydzien sprzedalo sie 2mln kopii ME2. Przy sredniej cenie powiedzmy 30 USD mamy 60mln USD przychodu. Oczywsicie jest to zanizome bo imo gra "zarobila" juz pewnie ze 100mln. Plus do tego bardzo umocnila pozycje X360 po troche slabszym roku 2009, chociazby dlatego ze juz w styczniu konsolka moze sie pochwalic bardzo mocnym kandydatem do GOTY.
Ja rozwniez jestem za tym aby taki ME wychodzil na wszytkie platformy bo to wiecej kasy dla Bioware, ktory powoli wyrasta u mnie na najlepsza firme w branzy na dzien dzisiejszy. To takze wiecej kasy na developing ME3, ktory juz teraz jest u mnie na liscie "czekam i sie slinie" plus wiecej kasy na developing TOR, w ktorego mam zamiar pograc.
W dupie juz mam czy MS albo Sony komukolwiek i za cokolwiek placi. Wem polecam to samo bo to i tak sie nie liczy.