Hm, jestem po porzadnym maratonie BG (10 odcinkow za mna) i na razie serial jest naprawde bardzo fajny, z jednym poteznym ale: zachowanie doktorka jest tak totalnie kretynskie, ze glowa mala, a szczegolnie jego reakcja na badanie Boomer (a raczej jej brak). To jeden z wiekszych debilizmow jakie widzialem w serialach - totalnie zenujaca i amatorska wpadka scenarzystow. Nie wspominajac o zachowaniu tego szefa mechanikow rowniez w stosunku do dzialan Boomer. Krotko mowiac zalosny popis scenarzystow, bo robia z bohaterow totalnych kretynow. Do tego ten watek na Caprice wrzucony ni z gruchy ni z pietruchy, nic nie wnoszacy do serialu.
No ale bede ogladal dalej, do konca sezonu 3 odcinki, mam nadzieje, ze zakonczy sie ujawnieniem Boomer i rozwiazaniem watku z Caprici. Chociaz mam przeczucie, ze fakt iz Boomer jest fajna dupcia moze marnie wplynac na szanse wypierdolenia jej z serialu.
A co do irytacji spowodowanej przez bohaterow - coz, prezydentowa juz mnie nie denerwuje
, chociaz jej reakcja na te slowa Cylona o komandorze? Gimme a break, uwierzyloby w to tylko 5 letnie dziecko. Kolejny 'popis' scenarzystow.