Regis napisał(a):
Ale mam jeszcze jeden pomysł i to chyba warte kasy - przejście na 3D. Chodzi mi o okulary polaryzacyjne. Byłem na Avatarze i po 3 godzinach nawet mnie oczy nie rozbolały, a efekt 3D jest świetny. Taki WOW w 3D na okularach polaryzacyjnych to może zwalic z nóg. Ale trzeba zmienić monitor i kupić okulary, i jeszcze przejśc na win7, ostatecznie Viste. Ktoś próbował może?
dobra rada: daj sobie spokoj z 3D , industry robilo kilkakrotnie podejscie do 3D dla mass odbiorcow , zawsze to byl fail z wielu powodow . Musisz wiedziec jedno na temat tych 3D lub jak sie mowi potocznie telewizorow stroboskopowych , efekt 3D bardzo ciezko uzyskac w normalnych fabularnych filmach , najlepiej to widac w materialach bazujacych na animacji komputerowej i wlasciwie tylko tam , technika na dzis dalej nie siega , jesli marzysz o zobaczeniu jak twoj idol Seagal wyrzuca "poza ekran" przeciwnikow to zapomnij , piesn przyszlosci
jak ogladasz bajki pixara to moze i warto wydac kase , chociaz i tu bym odradzal bo szkoda po prostu pieniedzy na half-arsed technologie
odbiorniki HDTV upowszechnily sie glownie z powodu ceny i lepszych procesorow obrazu oraz matryc , zniknely prawie ze problemy z kupiastym sygnalem SD dzieki cyfrze czy n ktora radzi sobie swietnie z tym i obraz jest dobry , ostatnio ogladalem Krolla na tv polonia i bylo si
jesli sie juz upierasz przy duzych przekatnych to nie kupuj odbiornika wiekszego niz 26 cali i musisz go ustawic minimum na odleglosc 1,5 metra od lini wzroku , inaczej trzcionki beda rozmyte i ciezkie do odczytania