nie chce lepszego kompakta.
chce aparat, ktorym moge robic 3-4 zdjecia na sekunde (dla osob majacych problem ze zrozumieniem: zeby mlodemu zrobic dobre zdjecie to czasami i 10zdjec na sekunde to malo). dlatego cyfrowki odpadaja.
plus jakosc zdjec w przypadku cyfrowki (porownywalem) jest zdecydowanie lepsza.
jak mam wiec wydac 1200zl na cyfrowke, to wole dolozyc troche i kupic cos ciut lepszego. z tymi 'wakacjami' tez troche przegialem oczywiscie.
jest pare miejsc gdzie jezdze w miare regularnie i wlasnie brakowalo mi opcji zrobienia 'fajnego' zdjecia bo zanim cyfrowka strzelilem zdjecia to ptaszek odlecial
poza tym nie ma profili w lustrzance? gdzie moge sobie wybrac okreslone ustawienia? nie wiem jakis krajobraz, zdjecie rodzinne itd itp?
ruf: na poczatku na pewno bede wybieral auto ;p i tak mysle, ze zdjecia beda lepsze niz w przypadku cyfrowki z tym samym trybem.
sob ta wersja d3000 ma juz jakis obiektyw? nie chce aparatu za pare k bo faktycznie go nie wykorzystam w 50% nawet.
sony przekonuje mnie opcja 'steady shot' bodajze. mi sie rece trzesa jak alkoholikowi wiec bedzie bardzo przydatna
martilius gdybym widzial jakies plusy cyfrowek to bym zadal pytanie odnosnie nich. na razie mam jakis tani aparat kupiony za 800zl i mimo mojego 'amatorstwa' i casualowego strzelania zdjec - nie spelnia moich wymagan.
chce aparat, ktorym 'na szybko' moge strzelic zdjecie auto, albo pobawic sie ustawieniami i robic zdjecie mlodego na tle polskiej przyrody
ewentualnie jak spija browar