Cytuj:
3 minuty 24 sec i zerg mnie pojechał. Aktualnie, protoss to najsłabsza rasa in game. Ok ble ble ble, są rankingi gdzie są wysoko goście, ale terran potrafi zrobić w 6 minut 12 marinesów i 2 maraudery, z upgradami 1/3 weapon. Gdzie ja potrafie zrobić 6 zetów bez żadnych upgradów.
Na takie otwarcie się przydaje chociaż 1 sentry (mówie o tym przykładzie z terrnaem). Jeżeli jest dokładnie tak jak napisałeś to albo nie używasz chrono bursta albo jakieś duże przerwy w budowaniu jednostek masz.
Co do niezbalansowania to opowiadasz jakieś historie omijająć największą IMBE jaka teraz jest- mianowicie rouche.
Jednostki za 75/25 z bardzo dobrym atakiem, z umiejętnością regeneracji, dostępne zaraz po spawning pool'u to jest gruba przesada.
Jakby tego było to jeszcze chyba 145 hit pointsów... gruba przesada.
Nie gram zergiem, chociaż w sc2 chyba gra się nim łatwiej niż protossem, ale zagrałem kilka gierek ostatno na bn z tym otwarciem na rouche (bez lingów) i naprawdę to jest gruba przesada.
CO do zakopywania i przemieszczania pod ziemią no to nie jest problem w moim odczuciu, bo ten up można zagrać dopiero po lair (czyli coś jak stare lurkery) - co znaczy, że dawno już się ma detekcję.