Cytuj:
1. Co się dzieje z itemami po śmierci? Z tego co czytałem to nie znikają, jednakże są jakieś wyjątki...Jakie?
Zaden przedmiot nie znika w wyniku smierci postaci.
Cytuj:
2. Jaka postać będzie dla mnie na początek najłatwiejsza, chodzi mi o wszystko(rasa, klasa, profesja)?
Rasa nie ma znaczenia. Z klas to hunter, paladyn. Z profesji skining/mining/herbalism.
Cytuj:
3. Czy można kupić od razu 3(wszystkie?) profesje poboczne?
Cooking i first aid od 1 levelu, fishing od 5. Mozna miec wszystkie trzy.
Cytuj:
4. Ściągam klienta z oficjalnej strony. Rozumiem że będę mógł grać na nieoficjalnych/prywatnych serwach?
Nie.
Cytuj:
5. Żeby zacząć grać potrzebuje klienta(ponad 3 giga), tbc( ponad 2 giga) oraz ? Z różnych poradników wywnioskowałem, że mają być jeszcze patche. Czy najnowszym jest 2.4.3? Czy potrzebuje coś jeszcze?
Oraz Wrath of the Lich King. Widze ze poradniki dotyczyly pirackich serwerow. Aktualny patch to bodajze 3.2.
Cytuj:
6. Propozycje gdzie mam zacząć grać( mam na myśli serwery, polskie serwery^^)?
Subiektywnie polecam serwery The Venture co i Ravenholdt.
Cytuj:
7. Czy jest jakakolwiek strona( a długo jej szukałem...) z opisem potwora(może być po angielsku, ale wolałbym po polsku) i co najważniejsze z opisem jego LOOTA( wiedziałbym na co polować itp).
www.wowhead.com
Cytuj:
8. Często grałem w gry mmorpg i przeważnie istniały mapki, które ukazywały jakie moby gdzie się znajdują. Jest taka w wowie?
W grze nie (no chyba ze istnieje jakis mod w stylu atlas, ktory to umozliwia). Poza gra
www.wowhead.com.
Cytuj:
9. Posiadam dwa komputery i chiałbym grać razem z bratem. Tylko że jego komputer jest przedpotopowy, z marnymi osiągami;) Ma kartę graficzną bodajże Geforce 4 z pixel shader'em 1.0. Czy to wystarczy?
Karta wystarczy by gra odpalila, ale niestety jest bardzo slaba.
Cytuj:
10. Gdy już ściągne wszystkie potrzebne rzeczy(pkt 5), to czytałem o jakiś zagrożeniach(czego konsekwecja będzie ponowne pobieranie) związach z właczaniem gry. Jeżeli takie występują- poprosze o wyjaśnienia.
Jedyne z czym sie spotkalem to utrata konfiguracji addonow przy wywaleniu sie windowsa.
Cytuj:
11. Jeżeli już podacie mi rasę, klasę i profesję to chętnie dowiedziałbym się jak 'pakować' talenty.
Zalezy od wybranego drzewka rozwoju. Najlepiej jak sam bedziesz wybierac w zaleznosci do tego jak bedziesz chcial rozwinac postac.