ok to jestem po kilku godzinkach z GOWIII...
nie mam słów na to co się tam dzieje i to od pierwszej sceny
pierwsze 30min to
TOTALNA MIAZGA, wiadomo że teraz 'epic' jest troche wytartym określeniem ale tutaj pasuje bo takie właśnie jest - ma rozmach, nieprawdopodobną skalę i burdel nie z tej ziemi, takiego czegoś jeszcze nie widzieliście, serio.
potem przystępujemy już do rzeźni, gra ma rating M i to widać, niektóre akcje są ostre, niektóre nawet na granicy dobrego smaku ]:-> co powiecie na QTE z deptaniem czyjejś głowy mashując kółko? wydłubywanie oczu znacie już z dema, naprawdę to co robi Kratos może sie podobać, on jest motherfuckerem i czuć power jego uderzeń ; sposobów na robienie krzywdy jest na pęczki
muszę wspomnieć o grafice i soundtracku, grafa przeszkadza bo jest za dobra, poważnie aż ciężko się skupić na klepaniu combosów bo ilosć detali i efekty sprawiają że czacha dymi ; wrzucili jakiś fajny post processing i motion blur przez co gra 3/4 czasu wygląda jak CGI, Kratosa ogłaszam najlepiej wymodelowanym charem ever ; no i ta krew hehe, bardzo ładnie zrobiona i zostaje nawet na cutscenkach - Kratos stoi i gada tak chamsko ubrudzony, ehhh jak go nie lubić
muzyka, która przygrywa tle jest ekhm boska, te chórki i muzyka bitewna nadaje ton krwawej łaźni toczonej na ekranie ; do want ost asap, theme z menu to absolutny mistrz ;
co jest w tej grze najlepsze - bossowie. no takich starć nie ma nigdzie, poprzednie GOWy klękają i proszą o litość, z tych bossów których widziałem podobali mi się...wszyscy. ani jednego słabszego motywu ; a to jak się z nimi rozprawiamy to już musicie zobaczyć sami a to jest piękne po prostu, lekka nutka artyzmu w tym temacie
gra ma też słabsze momenty, nie podobało mi sie kilka (irytujących) segmentów (gram na titan-hard) , dokładniej to co z dema czyli skakanie po harpiach, przelot w górę tunelem omijając belki i fireballe) i jeszcze kilka bieganych segmentów które nie wyszły najlepiej imo ;
nigdy nie jarałem się specjalnie GOWami (1 czy 2), to były dla mnie po prostu dobre slashery i nic ponadto, ale GOWIII...on przebija swoje prequele we wszystkim, przede wszystkim w skali hardkoru - i ta cześcią przekonał mnie do siebie najbardziej, a Kratos jest moim hero
powinien być maskotką Plejstejszyn,
TLDR - kolejna gra, którą każdy powinien zobaczyć bo potrafi zadziwić a Kratos jest skurwielem ale za to go lubię :>
ZEUUUUUUUS, I will have my revenge!111
PS. nie wiem jak tam pl wersja, zobaczę przy 2gim playthru, potem się wypowiem jak tam Linda zarządził