Z tego co sie orientuje najtansze sa ShopTo.net i zavvi.com. Roznica polega na sposobie wysylania towaru.
W ShopTo.net zza wysylke placi sie 3,5 funta, ale paczka leci Royal Air Mailem, full wypas i ubezpieczenie, poleconym z pokwitowaniem przy odbiorze, listonoszem dajacym ja do reki i mozliwoscia sledzenia przez internet. 2 razy tam kupowalem i paczka byla u mnie 4 dnia od chwili zlozenia zamowienia.
W Zavvi.com za przesylke placimy 0,99 funta (czyli oszczedzamy dodatkowo ok. 10pln) ale przesylka idzie wyraznie wolniej (1 raz zamawialem, dostalem ja 7 dnia od chwili zamowienia) i laduje bezczelnie w skrzynce na listy. Zadnych pokwitowan, ubezpieczen czy innych zabezpieczen przed Poczta Polska
.
A PS3 tez dosyc spontanicznie kupilem
. Zobaczylem trailer FFXIII i pomyslalem "wow, fajnie byloby pograc". A jako, ze jestem zagorzalym fanem RPG i zaczalem patrzec co tam jeszcze na PS3 jest i zobaczylem trailery z Valkyria Chronicles i White Knight Chronicles... to byl piatek (gdyby ktos dzien wczesniej zasugerowal mi kupno konsoli, to bym sie popukal tylko w glowe). W poniedzialek zamowilem a odebralem we wtorek
. Najpierw gralem tydzien we Flower, potem przyszlo Valkyria Chronicles
. A potem ze 2 tygodnie czekalem jeszcze na premiere FFXIII w miedzyczasie dozbrajajac sie w inne RPG...
Pieniadze wydaje szybciej i skuteczniej niz kobieta.