nie opłaca mi się kupowanie książęk. Średnia cena książki w UK (miękka oprawa) - to 5-6F (20-25zł), uzywana na amazon - 2-3F, w PL dobra książka to 50-70 a nawet 90zł, ceny używek praktycznie identyczne (towar luksusowy chyba cały czas). Wysyłka do UK podbije koszt do 100zł za książkę...
Nie mówiąć o tym, że "grubsze" pozycje w PL dzieli się na dwie książki i każdą sprzedaje po 40-50zł
Przez niektóre pozycje jestem w stanie przebrnąć spokojnie w englishu, a niektóre są dla mnie po prostu za trudne i ch..
Vercin - no właśnie ja nie potrzebuję absolutnie żadnych bajerów. E-book reader będzie służył tylko i wyłącznie do czytania książęk. Polecasz tego PRS 505? Mi zależy bardzo żeby się już z niczym nie bawić, więc chciałbym mieć polskie czcionki fabrycznie (lub updatnięty fw przez sprzedającego). I żeby czytał jak największą ilość formatów (tzn. na pewno rtf i na pewno pdf - reszta w sumie jak będzie to OK, jak nie będzie to sobie na PC-cie w razie potrzeby będę konwertował). Generalnie żebym nie miał z nim problemów.
Więc czy jak kupię tego PRS-a w UK to będzie miał polish? czy muszę kupić w PL? (rybka mi w sumie, bo rodzinka się do mnie niedługo zjeżdża - dlatego wczoraj przeglądałem allegro - chciałem sobie kupić kilka książek)
Gdzie kupiłeś PRS 505 tak tanio? Z tego co widzę na allegro to cena 1000-1100zł.