Aenima napisał(a):
Pod względem - nazwijmy go - marketingowym ceremonia
tak kurwa bo corce kaczynskich i jego bratu najbardziej chodzi o marketing wez sie palnij w lep...
Rozumiem, że od płaczu za zmarłymi Ci się wzrok popsuł ? Gdzie to niby napisałem ? Weź proszę Cię nie przesadzaj
Chodziło mi o to, że Kraków a w szczególności Wawel był przez wieki siedzibą królów, podejmowano w nim innych monarchów, więc siłą rzeczy jest wręcz idealnym miejscem aby podjąć tak znakomitych gości. Nie ma co ukrywać tą uroczystość pokaże większość liczących się na świecie telewizji, większość ludzi będzie pierwszy raz oglądać jakikolwiek przekaz z Polski, chyba lepiej abyśmy pokazali to co mamy w kraju najlepsze. Widziałem większość stolic Europy od Lizbony po Moskwę, w Warszawie mieszkałem z przerwami 5 lat, ostatni raz odwiedzałem stolicę pod koniec zeszłego roku i niestety obiektywnie muszę stwierdzić, że mamy jedną z najbrzydszych stolic na starym kontynencie, o co - biorąc pod uwagę historię - nie można mieć pretensji. Nie przeczę, że są w Warszawie fajne miejsca, nie przeczę, że w Krakowie są okolice na które nie można patrzeć, ale sprowadzając jedno i drugie miasto do powiedzmy "malowidła", to Kraków jest obrazem majestatu a Warszawa obrazem nędznej spuścizny komunizmu. Przy okazji pewnie wiele zachodnich telewizji przytoczy telewidzom czym jest Wawel, czym była Polska w przeszłości. Chyba każdy woli aby rozmawiano właśnie o czymś takim a nie o tym jak chujową mamy stolicę...