Ja slam mam dopiero od mini na 47 levelu i tylko 2 razy uzylem go bezposredniej walce...
raz na tanku ktory 1 ciosem zdejmowal mi prawie polowe hp (slam i w nogi!
) i raz na SB (lvl 50 epic armor).
Slam trafil za pierwszym razem ale poniewaz nie mam purge caly czas mnie disturbowalo wiec wpakowalem mu w ryj tylko 1 strzale...na tym moja kariera mordercy SB sie skonczyla
.
przy oblezeniach pare razu slamnalem zoltych assasinow wylazacych z keepa ale oni od razu portowali sie back wiec nie mialem szansy przetestowac taktyki na rownym sobie
Na vn boardzie scouci ciagle marudza jak to slam im nie laduje... ja na razie nie mialem z tym problemow.
Co do endurance to small shield nie zabiera tak duzo endurance...powiedzmy okolo 1/5-1/6 jak wyladuje ale z pozostalym end mozna jeszcze 15-20 strzal wystrzelic (dex/quick/cons mam juz dobrze capniete)
A propos slash to czy to ze slash jest bardziej str based niz thrust nie zmniejsza damageu w wiekszym stopniu niz trace na neutralosci thrust na ns i sb?
ostatnia rzecz...testowal ktos kiedys albo raczej czy czytaliscie o taktyce engage assasyna az sie mu end wyczerpie i wtedy dopiero wchodzic w meele?
czy szansa blockniecia small sheildem DW ataku jest wystarczajaca zeby przezyc?
tak sobie tylko teoretyzuje
gdzies na vnboardzie widzialem wzory na blokowanie roznymi shieldami ale nie pamietam
Ogolnie assasyn dealuje duzy damage tylko na poczatku. to moze byc szansa...
Zawsze jeden atak mozna blocknac a drugi evadnac (na mobach to wychodzi
)
oki dosyc chaosu
bede wdzieczny za dalsze uwagi