Tor-Bled-Nam napisał(a):
[Jakos PiS nie przejawial checi do reformy chorego ZUSu, KRUSU, naprawy sluzby zdrowia czy reformy finansow publicznych.
Zaden rzad nie przejawial takiej checi.
Tor-Bled-Nam napisał(a):
2 lata rzadow obrazania ludzi, populistycznych ustaw o becikowym czy rozdawania mieszkan za zlotowke, upolitycznienia administracji publicznej przez faktyczna likwidacje sluzyby cywilnej et cetera, a Ty zapamietales, ze obnizyl podatki.
Zadna z tych rzeczy nie wplynela na moje zycie, poza obnizeniem podatkow. Nie czulem sie obrazany, nie korzystalem z becikowego, nie ludzilem sie ze dostane mieszkanie za zlotowke, z publicznej sluzby zdrowia nie korzystam.
Zreszta nie widze nic zlego w becikowym, problem demograficzny to tykajaca bomba, kazda metoda opozniajaca jej wybuch jest dobra.
Patriota ze mnie sredni, ciezko mi sie przejmowac losem polskich pielegniarek czy gornikow, przejmuje sie losem mojej rodziny. Dobrze mi sie mieszka w Polsce, ale roznie dobrze moge sie przeprowadzic do Irlandii czy Niemiec.
Nie chce wyjsc na jakiegos adwokata PISu, nie jestem fanem tej partii, jej polityka jest bardzo daleka od idealu. Z dwojga zlego wybiore PIS a nie PO, ale nie jest to dla mnie jakis dramatyczny wybor. Rownie dobrze moge nie isc wcale na kolejne wybory.