Goatus napisał(a):
1) Ma ktoś jakiś ogólny guide dla Terran? Nie chodzi mi o konkretne strategie / build upy, tylko o jakieś pro tipy co warto robić, a czego nie etc.
2) Często trafiacie na pieniaczy w 2vs2?:
Double Ter/Prot gość coś wspomniał żebym szedł anty-air, ale że i tak zwykle produkuje sporo marinsów / vikingów to trochę go olałem. Zrobiliśmy expy (przy okazji zajebał mi gaz bo się zagapiłem) ja zaczynam harrasować bazę i expy terka (banshee), przy okazji pomogłem protowi po mojej stronie obronić się przed blobem maruderów/tanków, po czym wpada mu na bazę w uja carrierów + parę battleshipów. Rzuciłem mu na pomoc co miałem ale i tak za mało było. Ofc massive QQ do mnie że on niby czuje się jak by sam grał, ale kurna przez cały mecz nawet nosa nie wyściubił poza expa, a jak mu bazę rozpieprzali to carrierami które miał gdzieś na jakimś zadupiu w expie ruszył się dopiero po sprawie.
Się zastanawiam czy to naprawdę ja tak lamie i nie pojąłem jego wysublimowanej taktyki czy może to on jednak sprawę spieprzył
Ogólne tipy?
8 scv supply
baraki
supply
W miedzy czasie budujesz SCV (pojedynczo), i stawiaz gaz (jesli masz zamiar szybko techowac a pewnie masz ;p).
Jak juz pisałe wcześniej, tylko jedną jednostke w jednym budynku. Nie więcej. Jak ci zostają wolne surowce to buduj budynki i masuj wiecej jednostek.
To są ogólne tipy.
Ja ogólnie robie reaper rush i banshee rush. Ale większość osób to robi, więc najcześciej mozną sie jednoczeście wyłuc i ganiac budynkami po mapie ;p.