Tor-Bled-Nam napisał(a):
Desh, jak wogole wyglada sprawa tej wyszukiwarki serwerow? Poprawili cos w sotsunku do permiery?Szybkosc tworzenia gier, lag etc. BC2 juz mi znudzilo naszlo mnie pograc znowu w MW2.
najważniejsze żebyś pootwierał porty w routerze i miał NAT OPEN, dałem przewodnik chyba stronę wcześniej.
wtedy praktycznie nie wywala i nie rozłącza, bez zmian musisz z pół minuty poczekać miedzy mapami ale jak nie rozłącza i nie wywala to chyba już jest oki
gram wyłącznie S&D Normal i potrafię z jednymi ludźmi grać parę godzin wiec dla mnie jest okej.
problem jest tylko wtedy jak HOST ma laga albo net z dupy ale to sie zdarza nie za często (laguje wtedy wszystko)
edit
Deshroom napisał(a):
gdyby ktoś miał problem z rozłączaniem się miedzy grami w MW2 podaje rozwiązanie.
NAT będzie Open i nigdy was nie rozłączy - gram tak od wielu dni po wiele godzin - nie rozłącza nigdy dopóki działa steam
mam Win 7 z włączonym firewallem windowsowym , połączenie mam za routerem z włączonym firewallem. należy otworzyć dla komputera następujące porty UDP (nie TCP):
28960
3005
1500
3101
żeby mieć open wystarczy pierwszy port ale wtedy ma się disconnect w momencie kiedy zostanie się hostem. dodanie tych 4 rozwiązuje problem w 100%
powodzenia