tomugeen napisał(a):
Tez, przeciez juz tracisz stamine. Brzmi to jakby ktos ci kiedys statek ukradl.
A stamina loss od samego przebywania w wodzie to juz zupelnie poroniony pomysl. Wskoczysz do wody z koncowka staminy i utkniesz 5m od brzegu? ;]
Hm, mam wrażenie, że nie czytałeś zbyt dokładnie, a i znajomość mechaniki gry kuleje.
Bez staminy możesz się nadal poruszać w wodzie. Podobnie jak chodzisz bez staminy. Jednak nie możesz walczyć, czarować, sprintować.
Statku nikt mi nie ukradł, jednak nie podoba mi się, że obecnie walki, w których biorą udział statki są toczone przeważnie pod wodą lub na statku... Innymi słowy, mamy to samo co na lądzie, tyle że w wodzie, a ideę bitew morskich wyrzucamy do kosza. Nie podoba mi się też, że nie używamy tratew/statków jako środka transportu - myślę, że ożywiłoby to morza (niewątpliwie pojawiłyby się wypady w poszukiwaniu przemieszczających się grupek).
W obecnej sytuacji brakuje mi sensu (przepływanie przez pół mapy na mouncie, który nie traci staminy, bądź wpław - c jakiś czas zatrzymując się w odzie by zregenerować staminę) i szkoda mi zmarnowej okazji na ciekawie się zapowiadające walki morskie... Poza tym, gdyby pojawiła się konieczność inwestowania czegokolwiek w podróżowanie wodą, pojawiłaby się też możliwość kontrolowania ziemi umożliwiającej dotarcie gdzieś tam bez statku.
No i wreszcie ryzyko/nagroda - przemieszczasz się bez tratwy - zjedzie cię koleś z tratwy; przemieszczasz się tratwą, zjadą cię ze statku.