noasz napisał(a):
joshe moze jakas opinia bo jakby wszyscy fanboye ucichli... czyzby naprawde niegrywalne ?
Chcesz się sugerować stronniczymi wypowiedziami ?
Co by nie ściemniać, bugów jest wciąż dużo m.in fruwające moby (tyle dobrze że jeszcze za czasów bety dodano im opadanie, ale to i tak wciąż trwa zbyt długo). Pływanie nie wygląda dobrze, bo po wypływaniu na wierzch postać tak jakby podskakiwała - w becie dużo lepiej się sprawowało. Klient wciąż crashuje, ale przy najniższych gfx-ach jest w miarę stabilny. Ja mam low end sprzęt, więc i tak zszedłem z gfx-ami do minimum, ale 800x600 to już byłaby przesada
Ktoś tu pisał że jest dużo graczy. Przez weekend w miastach ludu było dość sporo. W terenie nierzadko można się natknąć na innych graczy. Zwłaszcza po drodze z vaddy do meduli. Ale podróż bez kunia to udręka. Raczej warto zainwestować w wierzchowca.
Choć bywają spoty z większą ilością zwierza, w dalszych ostępach, to cały realm nie jest aż tak zapełniony mobami jakby tego oczekiwać. Może o to właśnie chodzi, żeby zmusić graczy do poruszania się po całej mapie ?
Hmm... noce nie są już tak ciemne jak w murzyńskiej dupie. Można się obejść bez pochodni na otwartym i w miarę bezchmurnym terenie. Ale już od dłuższego czasu była gadka o dodaniu world light w nocy, zwłaszcza jak wyłaził księżyc. Nie mam pojęcia czy było to już dodane w OB.
Nie wiem co tu jest jeszcze do omawiania. Jednym przeszkadzają bugi - w sumie mało co im się podoba, o cokolwiek by nie zapytać - inni podpytani jak się im widzi giera po wydaniu, mówią że klimat jest zajebisty i wszystko idzie w dobrym kierunku. Także zdania są podzielone praktycznie fifty-fifty.
Pierwsze starcie z MO nie należy do przyjemności. Nie ma jednak sensu wybierać się w świat na waleta będąc uzbrojonym jeno w garść dobrych chęci. Samemu też nic specjalnego nie ma co robić poza PvE, a targanie drewna czy kamorów jest nudne jak flaki. Ale jakoś trzeba zarobić na kupno książek, a garbowanie skór ze świń też jest dość czasochłonne.
Nie wiem kiedy zajmą się dodaniem speedtree, bo jest mnóstwo małych pierdół do poprawienia i więcej contentu do dodania (siege wars i skillsy z nim związane). Ale zdałoby się wdrożyć go jak najszybciej, bo ruiny i budowle rozsiane po mapie rażą w oczy na tle pustostanu bez traw czy chociaż kwadratowych drzew.
Martwi mnie natomiast to:
http://mortalonlinehacker.com/
Widziałem już leszcza jadącego na tym gównie.
Sądziłem że klient jest dużo lepiej zabezpieczony.
ot tyle niusów od fanboja