Huba napisał(a):
Nie, poprawila je maszyna parowa, i inne nowinki techniczne, bo dzieki temu trzeba mniej pracowac a wzrasta wydajnosc. Ruchy lewicowe natomiast duzo gadaly, i teraz duzo gadaja.
Hint: Byla swojego czasu taka "glosna" sprawa z pewna kobieta ktora zostala poddana zabiegowi dzieki ktoremu stracila plodnosc bez wlasnej woli. Wczesniej "opiekuncze" panstwo odebralo jej dziecko bo sa zbyt biedni ( to ma byc to wspomaganie ubogich?). Wydawaloby sie ze to powinno natychmiast wywolac zmasowany krzyk roznych feministek, lewicowych bojowkarzy, medrcow od rownosci itp. Co sie okazalo? Ano pies z kulawa noga sie nie zainteresowal jesli chodzi o tzw. "srodowiska lewicowe". Jedynie szanowna pani profesor M. Środa raczyła określić ta kobiete jako poddana katolickiej propagandzie.
Tyle ta wasza lewica jest warta;] I jeszcze raz dodaje, jesli mnie ci wszyscy opiekunowie zostawia w spokoju i przestana rabowac, to poza obserwowaniem z usmiechem nie śmiem złego słowa powiedziec na wszelkie lewicowe eksperymenty. Ale dopoki ktoś ma zamiar mnie traktowac jak zwierze, to nie dziw sie ze srednio mi sie to podoba.
Nazwanie tego sofistyka to komplement. Duzo emocji, brak elementarnej wiedzy i zrozumienia historycznych przemian. W internecie o zgrozo trudniej o sensowna dyskusje niz rzeczywistosci. A niby ludzi do wymiany pogladow znacznie wiecej.
@brazz Nie chce mi sie bawic w insynuacje i czytanie w moich myslach, a widac masz takie moce. Wskaz konkretnie kogo gloryfikuje w tym topiku, z nazwiska. Jak nie potrafisz czytac w myslach to nie zawracaj mi wiecej dupy, bo nie bedziesz mial rzadnej ciekawej cechy.Mam wrazenie, ze czytam wypowiedzi gimnazjalisty, a takie dyskusje bawily mnie w prazedszkolu.
Obywatelstwo akurat malo znaczy. Jak mieszkasz na danym terenie to masz prawo glosu. Jak nie to dziekujemy, ale wasze zdanie nas nie obchodzi. Tak to powinno wygladac.