Ahoj,
No więc sprawa jest mimo wszystko poważna
Potrzebuję kupić komuś z rodziny coś na bóle kręgosłupa / rwę kulszową bo wizja człowieka siedzącego głównie samemu w domu, do tego z ciągłymi bólami spędza mi sen z powiek. Grzebiąc w necie znalazłem sporo niby genialnych, rewolucyjnych materaców / łóżek / krzeseł masujących, poprawiających ukrwienie i cholera wie co jeszcze - lista jest naprawdę długa ("Udrożnienie kanałów energetycznych" rozłożyło mnie na łopatki), np. Ceragem, Enabio, FIT N-17...
Sęk w tym że model sprzedaży tego bardzo mi śmierdzi: firma sp.j., podająca się często za producenta aparatury medycznej (a mająca w ofercie tylko taki materac i nawilżacz powietrza), otwiera salon, zaprasza na darmowe zabiegi, wycieczki z wkładką reklamową, wmawia starszym osobom jaka to rewelacja i do tego promocja (załóżmy erm do końca lipca), bo można kupić to za załóżmy 3k a normalnie 10k... Wygląda mi to na cwany marketing z porządnie prowadzoną również kampanią w necie w postaci masy cukierkowych postów (lub wręcz odwrotnie, konkurencja działa), na całkiem "przelotnych" forach.
Wracając do sedna, wolę bazować na konkretnych opiniach ludzi którzy się z czymś takim zetknęli w praktyce. Czy ktoś z Was ma kogoś kto z takich (np. w/w) rzeczy korzysta i czy te wynalazki rzeczywiście działają? Ewentualnie może znacie jakąś firmę rzeczywiście robiącą porządny sprzęt medyczny do takich celów (bo ten co znajduję zalatuje mi rewelacją w stylu Mango, ale w innej oprawie).